Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Június 23. 07:46, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Finn-magyar konferenciát tartanak Esztergomban

Finn-magyar konferenciát tartanak Esztergomban

Szerdán Esztergomba látogatott Petri-Tuomi Nikula, Finnország budapesti új nagykövete, akivel Romanek Etelka folytatott megbeszélést a szeptember 8-ától kezdődő

háromnapos finn-magyar testvérvárosi konferencia előkészületeiről. A munkalátogatás másik célja a január 12-én kinevezett finn nagykövet bemutatkozása volt, számára fontos volt, hogy az egyházi központot jelentő első magyar fővárosban tegye tiszteletét.

A Városháza épületében fogadta Esztergom polgármestere Petri-Tuomi Nikulát, akivel a fent említett őszi konferencia kapcsán többek között a rendezvény témáit érintették: az önkormányzati törvények változása é azok hatásai a településekre, bevándorlók kérdése, illetve a bevándorlás, mint jelenségek kezelése, a változó szociális, egészségügyi helyzet hatása a települések életére, Európa jövője a különböző együttműködési új lehetőségek és a környezettudatosság jegyében. Ugyancsak szóba került a Petri-Tuomi Nikulával történt megbeszélésen a két ország egymás közötti befektetési, üzleti lehetőségeinek fejlesztése, valamint a nagykövet javaslatára, az is, hogy Esztergomot a finn vallási turizmus, vallási zarándoklatok célállomásává kellene tenni. Petri-Tuomi Nikula külön kihangsúlyozta a találkozón, hogy először járt Esztergomban, mely szépségével, adottságaival annyira lenyűgözte őt, hogy úgy gondolja, ennél a városnál keresve se találni jobb helyszínt a finn-magyar testvérvárosi találkozó számára.

A Városházán tartott megbeszélést követően Petri-Tuomi Nikula nagykövet a Várhegyen tett látogatást, illetve találkozott az Esztergomi Finn-Magyar Baráti Társaság képviselőivel.

Címkék: esztergom, finn, magyar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.