Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Május 29. 07:54, szombat | Helyi
Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.

Fizetni kell a parkolásért a visegrádi Apátkúti-völgyben

Fizetni kell a parkolásért a visegrádi Apátkúti-völgyben

A Pilisi Parkerdő Zrt. az erdei autóforgalom csökkentése a fenntartható erdőgazdálkodás, a fenntartható erdei turizmus érdekében fizetős parkolást vezetett be tegnaptól a visegrádi Apátkúti-völgyben.

A Parkerdő arról tájékoztatja a kirándulókat, hogy az Apátkúti-tó és a Telgárthy-rét felé vezető útra sorompót helyeztek ki, amelyen csak az az autó haladhat át, és veheti igénybe a völgyben lévő parkolóhelyeket, aki ott helyben megvásárolja az 1000 forintos napijegyet.

A Pilisi Parkerdő a fenntartható erdőgazdálkodásban és a fenntartható erdei turizmus megvalósításában elkötelezett. Ez utóbbi fontos eleme, hogy az erdőt látogatók létszáma és magatartása összeegyeztethető legyen az erdei élővilág érdekeivel. Aki kirándulószezonban, jó idő esetén, hétvégén a frissen felújított Apátkúti-tavat, a Telgárthy-rétet, az Ördögmalom-vízesést vagy a Kaán Károly-forrást választja, azzal szembesül, hogy már-már elviselhetetlen az autók száma, parkolóhely pedig sehol. Azért, hogy az erdőt látogatók létszáma és magatartása összeegyeztethető legyen az erdei élővilág érdekeivel, az Apátkúti-völgy erdei parkolóhelyeit 2021. május 28-ától napi 1000 Ft-os díj ellenében lehet igénybe venni.” - áll a Parkerdő közleményében.

A tájékoztató kitér arra is, hogy a sorompónál megvásárolt parkolójegy az Apátkúti Vadászháztól a Kaán Károly-forrás felé továbbhaladásra nem jogosítja fel a jegy tulajdonosát.

A korlátozó intézkedések azért kerültek bevezetésre, mert fenntartható erdei turizmus mellett szeretnék megőrizni az erdei ökoszisztéma egyensúlyát, az erdő tisztaságát, egészségét. A Pilisi Parkerdő ezzel az intézkedéssel nem csupán az érintett terület terhelését kívánja csökkenteni, hanem a befolyt összegből fedeznék az Apátkúti-völgy és a Telgárthy-rét karbantartását, illetve működtetne nyilvános erdei illemhelyet is.

A fentieken kívül a tűzrakóhelyek, pad-asztal garnitúrák, egyéb közjóléti berendezések fenntartási költségeit, továbbá a rendszeres kaszálások és az erdei játszótér üzemeltetését is ebből a forrásból kívánják fedezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT