Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. December 20. 11:20, péntek | Helyi
Forrás: (x)

Focisták, akik máshoz is értenek

Focisták, akik máshoz is értenek

A labdarúgókkal kapcsolatban él a köztudatban egy sztereotípia, hogy nem elég tanultak, nem elég intelligensek.

Nézzünk olyan játékosokat, akik az ellenkezőjét bizonyították, és nemcsak a futballpályán teljesítenek a legmagasabb a szinteken, hanem az iskolapadba is megállták a helyüket.

Juan Mata a futballpályán is kifejezetten sikeresnek mondhatja magát azzal, hogy nyert már Bajnokok Ligáját, Európa Ligát, Világbajnokságot és Európa-bajnokságot is, de emellett a tanulás se hagyta hidegen. A spanyol játékos a madridi Universidad Camilo Jose Cela-n két diplomát is szerzett: egyet marketing, egyet pedig sporttudományok szakon. A Manchester United jelenlegi játékosa karrierje befejeztével a Bet365 alternatív link szerint edzőként folytatná, de érdekli a pszichológia is.

A világ egyik legjobb belső védője Giorgio Chiellini se csak a pályán használja az eszét. Klubszinten ő is szinte már mindent megnyert a Juventussal, de a keménységéről ismert védő a tanulásra is bőven szánt időt. Az alapszakos diplomáját 2010-ben szerezte meg a Torinói Egyetem közgazdaságtan és kereskedelem szakán, majd 2017-ben folytatva tanulmányait a mesterképzést is elvégezte.

A belga Romelu Lukaku se tartozik az átlagos futballisták közé. Az olasz Intenazionale játékosa öt nyelvet beszél anyanyelvi szinten: az angolt, a spanyolt, a hollandot, a franciát, és a portugált. Ezenkivűl elmondása szerint, németül és szuahéliül is megérteti magát, ráadásul turizmus-vendéglátás szakon diplomával is rendelkezik.

A korábbi Liverpool kapus Simon Mignolet is büszke lehet pályán kívüli teljesítményére. Az Unibet adatai alapán jelenleg hazájában a belga Brugge-ben véd, de ha akarna támaszkodhatna jogi és politikai tudományok végzettségére a karrierváltás érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT