Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 24. 13:39, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK

Fokozás: különböző rendszámok, lejárt műszaki, jogsi nélkül

Fokozás: különböző rendszámok, lejárt műszaki, jogsi nélkül

A járművezető úgy gondolta, a különböző rendszám kevésbé feltűnő, mint a hatósági jelzés hiánya.

Egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Cs. János ellen. Az 55 éves tehergépkocsit vezető férfit 2015. április 20-án éjszaka állították meg a dorogi rendőrök. A járőrök ellenőrizték a sofőr és a gépkocsi okmányait, közben pedig a járművet is átnézték. Az esztergomi férfi előre és hátulra is más-más rendszámtáblát helyezett fel. Cs. János elmondása szerint azért tette mindezt, mert teherautójának hátsó rendszámtábláját elhagyta, otthon viszont volt egy másik, melyet egy korábbi, bontásra leadott autója után tartott meg. Azt gondolta, különböző hatósági jelzésekkel még mindig kevésbé feltűnő a járműve, mintha az egyik hiányozna róla.

A rendőrök mindkét hatósági jelzést leellenőrizték. Kiderült, hogy az előre felhelyezetthez tartózó járművet 2014. október 24-én kivonták a forgalomból, sőt műszaki érvényessége is lejárt már 2014. december 21-én. Cs. János okmányai is hiányosak voltak. A férfi vezetői engedélyét nem tudta átadni a járőröknek, mert őt az Esztergomi Járásbíróság 2015. július 31-ig eltiltotta a járművezetéstől. Utóbbiak miatt a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek Cs. Jánossal szemben. A férfi ellen folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2015. április 22-én befejezte és bíróság elé állítási javaslattal továbbította az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT