Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 12. 07:30, péntek | Helyi

Fókuszban a család!

Fókuszban a család!

Ingyenes családmegtartó foglalkozások a lelki egészségért Esztergomban.

A fogantatás témájától egészen a kamaszokkal való kihívásokon át felmerülő kérdésekre kaphatnak válaszokat és lelki támogatást párok és családok. A Fókuszban a család! címmel induló családmegtartó előadások és foglalkozások keretében az Egészséges Lélek, Egészséges Élet Alapítvány szakmai csapata az Esztergomban és térségében élőknek kíván mentálhigiénés segítséget nyújtani.

A november második felében induló és jövő augusztusig tartó program keretében szülő és szülésfelkészítő tréningeken, családi meseterápiás csoportfoglalkozásokon és baba mama klubban beszélgethetnek és kaphatnak támogatást az érdeklődők a gyermekvállalással, neveléssel és családi élettel kapcsolatosan. A foglalkozások mellett havi rendszerességgel előadásokkal is jelentkeznek a szervezők, ahol többek között apaságról, bölcsődébe szoktatásról, vagy épp a digitális eszközök biztonságos használatáról lesz szó.

Bővebb információt az alapítvány FB oldalán és a következő email címen kaphatnak: https://www.facebook.com/egeszsegeslelek
info@egeszsegeslelek.hu
A foglalkozásokat ameddig a mindenkori hatályos intézkedések lehetővé teszik, személyes jelenléttel tartják meg a szervezők, azonban a járványügyi helyzetre való tekintettel kérik a szabályokra vonatkozó előírások fokozott betartását.

A Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pályázatán nyert az esztergomi Egészséges Lélek, Egészséges Élet Alapítvány, Fókuszban a család! című projektje. Az alapítvány célkitűzése, hogy az elnyert támogatást az Esztergom és térségében élő gyermekvállalás előtt álló párok és gyermekeket nevelő családok mindennapi elakadásainak és küzdelmeinek lelki támogatására fordítsa.
„Az Egészséges Lélek, Egészséges Élet Alapítványt éppen azért hoztuk létre, hogy a rászoruló, nehéz helyzetben lévő embereknek, pároknak és családoknak meg tudjuk adni azt a pszichés támogatást, amely egy-egy nehezebb élethelyzetben mentőövként szolgál – tudtuk meg Dr. Váradi Hajnalkától, pszichológustól, az alapítvány kurátorától, majd hozzátette: Azonban azt is látjuk, hogy a koronavírus olyan krízishelyzetet teremtett, ami miatt most kiemelten fontos az odafordulás és még többeknek van szüksége mentálhigiénés támogatásra. Ezért is nagy öröm, hogy az elnyert támogatással így lehetőségünk van az eredeti célkitűzésünket még több, nehézséget átélő pár és család lelki megsegítésével megvalósítani.”
A november második felében induló programsorozat egészen jövő nyár végéig tart, az érdeklődők ingyenes szülő és szülésfelkészítő tréningeken, meseterápiás családi csoportfoglalkozásokon, baba mama klubban és egy előadássorozat keretében nyerhetnek betekintést és kaphatnak válaszokat a gyermekvállalással, neveléssel és családi élettel kapcsolatos kérdéseikre.

„Mindig is fontosnak tartottuk az alapítvány munkatársaival, hogy átfogóan, a család minden egyes résztvevőjének tudjunk segítséget nyújtani, a gyermektől kezdve, a szülőkön át, egészen a nagyszülőkig – hangsúlyozta Dr. Váradi Hajnalka, majd elmondta: Éppen ezért, Mindenki számít! címmel indítjuk útjára a 8 részből álló előadássorozatunkat, ezzel is utalva arra, hogy a hagyományos családok mellett, a gyermeküket egyedül nevelők és a mozaikcsaládok is számíthatnak ránk, nekik is itt vagyunk és segítünk a lelki terhekkel megküzdeni.”
Bővebb információt az alapítvány FB oldalán és a következő email címen kaphatnak: https://www.facebook.com/egeszsegeslelek
info@egeszsegeslelek.hu
A foglalkozásokat ameddig a mindenkori hatályos intézkedések lehetővé teszik, személyes jelenléttel tartják meg a szervezők, azonban a járványügyi helyzetre való tekintettel kérik a szabályokra vonatkozó előírások fokozott betartását.
A programsorozat a Fókuszban a család–Családmegtartó szolgáltatások Esztergomban” című, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02372 azonosító számú projekt keretében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.