Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Október 19. 05:02, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: illusztráció

Folytatódik a Dobogókői út kátyúmentesítése

Folytatódik a Dobogókői út kátyúmentesítése

A napokban több szakaszon is zajlottak a Dobogókői úton javítási munkák, melyeket folytatnak a közútkezelő munkatársai.

Ismét baleset történt a Dobogókői úton, a 26-os és 27-es kilométerkő között szerdán 16 óra 10 perckor. Egy motoros elcsúszott, mentők és rendőrök is siettek a helyszínre. Olvasónk szerint egy kátyú miatt történhetett az eset, ami után megkerestük a közútkezelőt, hogy tervez-e a szakaszon felújításokat még idén.

A napokban egyes szakaszokon végzett már burkolatjavítást az útkezelő társaság, melyet - ahogy a válaszokból megtudtuk - folytat is.

Mint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya kifejtette: a Budakalász-Dobogókő-Esztergom összekötő úton idén szeptemberben már végezetek a szakemberek burkolatjavítási feladatokat, speciális hidegaszfalt keverékkel 1 tonna, melegaszfalt keverékkel 13 tonna mennyiségben.

Október 9. és 16. között, 5 napon keresztül továbbá a kijáródott padkákat 248 tonna mart aszfalt felhasználásával állították helyre az erdős szakaszon. Hozzátették, hogy ezek vélhetően azért jöttek ki a helyükről, mert többen „versenypályaként” használják a szakaszt.

A munkálatok a következő napokban is folytatódnak. Október 24-én a forgalomra veszélyes fák kivágását végzi majd a Pilisi Parkerdő a 22+400 kilométerszelvényben.

Október 24-én emellett burkolathibák javítása is zajlik, a szelvényezés szerinti jobb oldalon, a károsodott íveket marják fel. Majd október 25-én meleg aszfaltos – úgynevezett finisheres aszfaltozás – történik, mintegy 60 tonna melegaszfalt keverék felhasználásával.

A válaszaiban hozzáfűzte a társaság, hogy idén már több mint 30 tonna melegaszfalt keveréket építettek be kézi bedolgozással, valamint 100 tonna mennyiséget finisheres géplánccal a Dobogókői úton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT