Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 13. 05:03, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Folytatódott a talicskás betörő ügye

Folytatódott a talicskás betörő ügye

A betörő letartóztatásának meghosszabbítását kezdeményezte az Esztergomi Járási Ügyészség a minap.

Az indítvány szerint a gyanúsított 2018. április 22-ét követő napokban egy nyergesújfalui horgászházba behatolt, onnan 60 ezer forint értékben lopott létrát, fűkaszát, vízforgatót, aggregátort, díszhajót, szobrot, szerszámokat. Ide 2020. január végén is visszatért, ajtó-és ablak befeszítésével hatolt be, és 20 ezer forint értékű gáztűzhelyet vitt el.

A gyanúsított január 10-ét megelőző napokban egy nyergesújfalui hétvégi házba is behatolt, onnan 25 ezer forint értékben vitt el lakásfelszerelési tárgyakat.
A férfi január 25 és február 3. között egy nyergesújfalui horgászház ajtaját is befeszítette, és onnan szerszámokat, televíziót, légpuskát, horgászbotokat és más ingó dolgokat vitt el mintegy 270 ezer forint értékben – közölte az ügyészség.

A férfival szemben van már nyomozás folyamatban amiatt, hogy 2015. október 27-ét követően egy esztergomi ingatlanba is behatolt, és onnan 164 ezer forint értékben lopott konyhai gépeket.

A gyanúsított a nyergesújfalui bűnesetek helyszínére talicskával járt, a lopott tárgyakat ezzel vitte el a helyszínről.

Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását február 20-án egy hónapra rendelte el, mert megalapozottan feltehető volt, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, és a büntetőeljárásban a jelenléte másképp nem biztosítható, mert feltehető, hogy megszökne, továbbá a már folyamatban lévő büntetőeljárás alatt követett el újabb bűncselekményt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítását, mert a kényszerintézkedés általános és különös törvényes okai változatlanul fennállnak – tette hozzá a vádhatóság.

A címlapfotó illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.