Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Április 27. 09:21, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Helyzetjelentés Esztergom új buszpályaudvarának építéséről

Helyzetjelentés Esztergom új buszpályaudvarának építéséről

Őszig elkészül a tervek szerint Esztergom új buszpályaudvara. Jelenleg párhuzamosan több fázisban is zajlik a kivitelezés. Egy talajszennyezés némileg hátráltatta a munkákat.

Már elkészültek a Rákosrendező-Esztergom vasútvonal felújítási projekt keretében zajló esztergomi buszpályaudvar földmunkái. Emellett a szögtámfal, a lépcső és a gyalogos mozgássérült rámpa rész földmunkái is, valamint elkezdődött a szögtámfal vasszerelése – tájékoztatta szerkesztőségünket a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megkeresésünket követően.

Hozzátéve: jelenleg a támfal alaptestének betonozása, a perontető alaptestek készítése van folyamatban. Emellett haladnak a csapadékcsatorna fektetési munkái, valamint készül a lépcső rámpa szerelő betonja.

Mindezek mellett folytatódnak a kábelalépítmény védőcsöveinek fektetési munkái, a perontető acélszerkezetének az összeszerelése, valamint az épületeken hátralévő munkák.

A pályaudvar kivitelezését némileg hátráltatta a korábbi vasúti területen talált, vasúti eredetű talajszennyezés. Ezt azonban időközben a jogszabályi előírásoknak megfelelően a MÁV Zrt. bevonásával eltávolították a szakemberek, így a téli időjárási körülmények elmúltát követően március elejétől ismét folynak a munkálatok.

A jelenlegi ütemterv szerint az év III. negyedévében fejeződnek be a munkálatoknak – tette a NIF Zrt.

Látványtervek: NIF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT