Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Március 09. 11:18, hétfő | Helyi
Forrás: (x)

Ford Mustang – Piros pont a Fordnak!

Ford Mustang – Piros pont a Fordnak!

Azért, hogy a Ford áthozta Európába a Mustangot, és itt tartja, hatalmas piros pontot érdemel. Kifejtjük, hogy miért.

A piros pont mögött a környezetvédelmi szigorítások állnak, amelyek számtalan intézkedést kívánnak a gyáraktól. Ezért vezetik be rohamtempóban a 48 voltos lágy hibrid rendszereket és más zöld technikákat. Az idén megjelenő hibrid, tölthető hibrid modellek és a tisztán elektromos Mustang Mach E szabadidőautó is ennek a flottakibocsátási-átlag csökkentésnek köszönhető.

Azért ez a nagy igyekezet, mert ha a márka a rászabott értéket meghaladja, akkor komoly büntetést kénytelen fizetni. Ezért könnyedén törlik a kínálatukból az átlagot komolyan rontó modelleket. Ha ebből a szemszögből nézzük, akkor nagy köszönet a Fordnak, hogy a kínálatban tartja a vadlovat.

A Mustang őszinte jármű és olyat nyújt, amelyet szinte senki más: a dögös külső mellett, felénk nagyon ritka technikát. Ehhez jön még a jó ár/lóerő/élvezeti faktor arány és a kiváló értéktartás.

Elérhető a kínálatban a V8-as motor, ami hatsebességes kézi kapcsolású váltóval is kérhető. Aki a gépre bízza a váltást, annak ott a tízsebességes automata. A V8-as 451 lóerőt és 529 Nm-t továbbít a hátsó kerekekre. A 2,3 literes EcoBoost négyhengeresnél az értékek: 290 lóerő és 440 Nm. Aki a fogyasztás miatt aggódna, annak jó tudnia, hogy városok között a nyolchengeressel is el lehet járni 10-11 literrel.

Az erő a hátsó kerekeken keresztül kerül a talajra, a másik jelentőségteljes információ, hogy gyárilag részlegesen önzáró differenciál zárral szerelik a Mustangot. Ez a kombináció a vezetni jól tudó sofőröknél komoly örömforrással jár. Ezzel az erővel könnyedén lehet száraz aszfalton helyben megfordulni, a merészebbek versenypályán driftelhetnek is. Aki szeretné lerövidíteni a hátsógumik élettartamát, az füstöltetheti álló helyben, mert az elektronikai háttér erre is kiterjed. A két éve történt ráncfelvarrásnál az említett menetprogramok mellé megérkezett a személyre szabható LCD kijelző is.

Benedek Attila – Galambos Dániel
www.elektromos-hibrid-autok.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.