Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 02. 11:33, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Fordulatos meccsen újabb győzelmet húzott be a Vitéz-sereg

Fordulatos meccsen újabb győzelmet húzott be a Vitéz-sereg

A szezonnyitón szerzett győzelem után újra nyert az Esztergomi Vitézek rögbi csapata a hétvégén a bajnokságban.

Ragyogó időben, szikrázó napsütéssel szemben a Vitézeknek az elmúlt időszakban több bajnoki mérkőzést vezető Tompai játékvezető sípjelére indult a mérkőzés. Az első percek tapogatódzó játéka után hamarabb eszméltek a Vitézek és a 12. percben egy szélvészgyors Stigmajer Márk elfutás után máris vezetést szereztek. A jutalomrúgást pedig Kiss Kornél biztosan értékesítette (0-7).

A 17. percben 30 méterre a célterülettől büntetőrúgáshoz jutott vendégek Kiss K révén újabb 3 ponthoz jutottak és 10-0-s előnyre tettek szert. A vezetés kényelmessé tette a Vitézeket és a feljövő hazai csapat a 26. valamint a 37. percekben elért célokkal megfordították a mérkőzés állását.

A második játékrész azonnal vitézi céllal indult. Hazai kezdőrúgást követően egy keresztpasszt Zhwele szemfülesen elcsípett és a félpályáról elfutva javított az eredményen. Támadásban maradó rögbiseink a 7. percben Raul céljával újra átvették a vezetést (19-22). A 10 percben a szegediek jutottak büntetőrúgáshoz a kaputól mintegy 26 méterre. A 3 pontot érő rúgást értékesítették és ezzel kiegyenlítették az eredményt (22-22).

Az erőre kapó hazaiak a játékrész 23. percében újra vezetést szereztek, de ez csak felpaprikázta a Vitéz-játékosokat (27-22), akik minden erejüket összpontosítva erőteljesebb játékkal védekezésre kényszerítették a hazai csapatot. A gyakori nyomás a 36. percben Stig révén meghozta gyümölcsét (27-27), majd nem sokra rá Remsik is feliratkozhatott a célvivők közé (27-32).

Slusszpoént az utolsó másodpercek hozták, Kiss Kornél egy félpályánál megítélt sikeres büntetőrúgással beállította a végeredményt (27-35).

A nehéz mérkőzésen megérdemelt győzelem született. Az összecsapás krónikájához hozzátartozik, hogy az első félidő felénél egy ütközés következtében agyrázkódást szenvedett Ágotai Ákos, valamint szintén sérülés miatt kellett lecserélni Samy Cirat.

RÖGBI NB I

Szeged-Esztergomi Vitézek RAFC 27-35 (19-10)
Szeged Etelka u. Pálya 300 néző. Vezette: Tompai Zoltán
Vitézek: Concearu, Samy Stavila, Fantanaru, Vissi Ciobanu , D. Ágotai, Koller, Zhwelakve, Suiogan T, Ciobanu I, Raul, Stigmajer, Remsk, Kiss K.
Csere: Galanton, Heckel, Suiogan K, Kovács, Goda, Rácz, Szakály.
Célok: Stigmajer 10, Kiss K 10, Raul 5, Zwhelekve 5, Remsik 5
Edző Zhwelekve Sodladla.
Szakosztály igazgató: Sölösi László

Korábbi cikk:

Kirobbanó erőben a Vitéz-sereg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT