Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Április 25. 07:49, péntek | Helyi

Fórum az iparűzési adó célzott felhasználásáról Esztergomban

Fórum az iparűzési adó célzott felhasználásáról Esztergomban

Az iparűzési adó célzott felhasználásáról tett javaslatot illetve egy gazdasági fórum fontosságáról is szólt Tétényi Éva polgármester a minap. Esztergom helyzetéről és jövőbeli terveiről május 8-án zajlik egyeztetés.

A menedzsment típusú hivatali szemlélet jegyében munkatársaimmal azon is fáradozunk, hogy megalapozzuk a hatékony kommunikációt a Polgármesteri Hivatal és a városban működő vállalkozások között. A város működésének finanszírozása részben a vállalkozók által befizetett iparűzési adón alapszik, ezért kiemelten fontosnak tartjuk a folyamatos párbeszédet a felek között.

A fentieket figyelembe véve úgy gondoljuk, hogy több más településhez hasonlóan a helyi vállalkozóknak legyen joga ahhoz, hogy a befizetett helyi iparűzési adója meghatározott részének felhasználásáról az adóévet követő évben, rögzített mértékig és a megjelölt célra nyilatkozatban rendelkezzék. Az eljárás szabályairól, a rendelkezés tárgyát képező adórész mértékéről és a befizetett adó célirányos felhasználásáról előterjesztés készül, a Képviselő-testület várhatóan május közepén dönt erről. A rendszer megalkotásához az Önkormányzat szeretné stratégiai partnereit bevonni az előkészítésbe.

Esztergom gazdasági helyzetéről és jövőbeli terveiről 2014. május 8-án 10 órakor gazdasági fórumot tartunk a Városházán, melyre ezúton hívjuk meg önöket is. Megjelenésükre feltétlenül számítunk.

Esztergom, 2014. április 23.
Tétényi Éva
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.