Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. November 09. 08:17, péntek | Helyi
Forrás: KEMRFK

Fővárosi trükkös csaló esztergomi szálakkal

Fővárosi trükkös csaló esztergomi szálakkal

Otthon végezhető munkát ajánlott újsághirdetéseken keresztül egy 55 éves munkanélküli férfi. Az állás betöltéséhez csupán egy kisebb összeget kellett befizetniük az érdeklődőknek. Ezután azonban a hirdető köddé vált.

A rendőrséghez forduló közel 100 sértett hasonló esetekről számolt be. Egy internetes oldalon meghirdetett állásra jelentkeztek. Az otthon végezhető munkához 2500 és 5000 forint közötti összeget kellett befizetniük a hirdetésben megadott számlaszámra, mely a munkavégzéshez szükséges alapanyag költségét fedezte volna. A pénz befizetése után azonban az alapanyag nem érkezett meg, és a hirdetésben megadott kapcsolattartót sem lehetett elérni. A nyomozók az alapos kutatómunkának köszönhetően hamar az elkövető nyomára bukkantak.

Kiderült, hogy a férfi egy budapesti bankban nyitott számlát a saját nevére, erre a kérte a hirdetésben a pénz befizetését. A folyószámla forgalmát folyamatosan figyelemmel kísérte, és ha pénz érkezett rá, azt kivette róla.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya több rendbeli szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a gyanúsítottal szemben, akit a rendőrség kezdeményezésére a bíróság csütörtök délelőtt elrendelte előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.