Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Július 11. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

Frissül a Škoda Rapid: több ponton igényesebb lesz

Frissül a Škoda Rapid: több ponton igényesebb lesz

A Škoda Fabia alapjaira épülő, ám közel 4,5 méter hosszú ötajtós szedán épphogy egyéves születésnapját ünnepli, ám a gyáriak máris megújítják a típust. Nem jellemző az ilyen gyors beavatkozás, de úgy látszik, hogy a Rapid esetében néhány hiányosságot nem csak mi kritizáltunk tesztjeink során, amire a Volkswagen-konszernhez tartozó márka gyorsan reagálni kívánt.

A kínálatban megjelenik egy új motor, de különféle extrákkal és egyéb apróságokkal is bővül a Rapid-portfólió, amelyeknek köszönhetően az autó egyértelműen igényesebb és jobb lesz. Extrák terén az immár elérhetővé vált xenon lámpák jelentik a legnagyobb előrelépést, melyek a nagyobb modellek xenonjainál alacsonyabb fényerővel (2000 lumen) büszkélkednek, cserébe viszont állítólag jó áron lehet majd hozzájuk jutni, és az illetékesek szerint az új fényszórók tulajdonságaikat tekintve gyakorlatilag semmivel sem kevesebbek az erősebb xenonoknál.

A sokat kritizált anyaghasználatú beltérben friss kárpitokat, igényesebb műanyagokat találunk, sőt egy új, háromküllős kormánykerékre is bukkanhatunk. Az eddigi egyszínű díszbetétek mellé tetszetősebbek jelennek meg – például zongoralakk –, míg az élménydúsabb kezelésről modernebb multimédiás rendszerek gondoskodnak. Nem feledkezhetünk meg a vezető oldalára végre egybecsoportosított elektromos ablakemelőkről sem, amiket eddig igencsak hiányoltunk a Rapidból. A motorkínálatot tekintve egyetlen változásnak örülhetünk: a dízelfronton mindeddig magányosan árválkodó 1,6 literes, 105 lóerős (250 Nm) négyhengeres gázolajos mellé ugyanezen blokk gyengébbik verziója csatlakozik, amelyhez szériában szintén ötfokozatú kézi váltó jár.

Az új 1.6 TDI 90 lóerő leadására képes, így illeszkedik a konkurencia hasonló egységei közé, amennyiben pedig megrendeli a leendő tulajdonos a start/stop rendszert, a fékenergia-visszanyerést és az alacsonyabb gördülési ellenállású abroncsokat tartalmazó Greentec csomagot, jutalma mindössze 3,9 l/100 km-es átlagfogyasztás lesz (CO2-kibocsátás 104 g/km).

Az enyhén frissített Škoda Rapidok augusztusban kerülnek piacra, nemsokára pedig a nemrégiben említett ötajtós „csapott hátú” kivitel csatlakozik a kínálathoz.

Címkék: autó, skoda, Skoda Rapid

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 12:06, szombat | Belföld

Külföldre és belföldre is többet utaztak a magyarok tavaly

A korábbi évekhez hasonlóan tovább nőtt a magyarok bel-, és külföldi utazásainak száma és a külföldről hazánkba irányuló forgalom is emelkedett tavaly - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Belföld

Gyenge lesz az idei termés, emelkedhet az alma ára

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb,

2019. Július 19. 21:53, péntek | Belföld

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus - tudatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) péntek este az MTI-vel.

2019. Július 19. 16:12, péntek | Belföld

Újabb rendőrségi razzia lesz a jövő héten az ország közútjain

Jövő hétfőtől vasárnapig tehergépkocsikat és buszokat ellenőriznek a rendőrök az ország közútjain - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.