Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 28. 09:29, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Fuss és segítsd egy mozgássérült kislány gyógyulását!

Fuss és segítsd egy mozgássérült kislány gyógyulását!

Szeptember 5-én Esztergomtól 10 kilométerre, Szarkáspusztán a Fair Play Sportegyesületet ismét megrendezni a tavaly is nagy sikert aratott Adrenalin akadályfutó versenyt. A kihívás most nem csak a sportról szól…

Mindenki tudja, hogy a mozgás mennyire fontos egy ember életében, különösen, ha egy gyermekekről van szó, de sajnos vannak, akiknek már egy egyszerű futás is komoly kihívást jelent, hiszen fizikailag képtelenek az aktív mozgásra. A szervezők tudják, hogy sajnos mindenkin nem tudnak segíteni, de ahogy tavaly is, a futóversenyből befolyó összeg egy részét ismét egy mozgáskorlátozott kislánynak, Izsó Veronikának, a mi kis Vidám Oroszlánunknak (Happy Lion) ajánlják fel. Veronika, egy 2004-ben született mozgáskorlátozott lány, aki 6 hónapos terhesség után jött a világra, és születésekor csak 940 gramm és 37 centiméter volt. Születését követően agyvérzést szenvedett, mely roncsolta idegrendszere egy részét. Későbbiekben Autizmus spektrum zavart diagnosztizáltak nála. De most Te is segítheted a gyógyulását! – írták az Adrenalin akadályfutó verseny szervezői.

Mi vár RÁD, ha Te is Vera segítői közé szeretnél tartozni?

Hét kilométeres pálya, három kategória, a versenyen pedig huszonnyolc akadályon feszegetheti a résztvevők a saját határaikat. Az erdei, mezei pályákon lesz csúszós, mászós, kúszós, bújós, ugrós, lendülős és cipelős kihívás is. Ez a táv a megépített akadályokkal izgalmas kihívás lesz még a profi indulóknak is. Készülj fel, hogy koszos és sáros leszel, elfáradsz, horzsolásaid lesznek, de közben végig ott lesz a fejedben, hogy mindezt egy igazán nemes célért teszed – tették hozzá.

Természetesen a szervezők idén is gondoltak a gyermekekre. A szeptemberi iskolakezdés és tanévnyitó után ez lesz a legemberibb jócselekedet ebben a tanévben. Az 1 kilométer hosszú élményekkel teli pálya akadályait kell leküzdeniük. A kicsik biztosan élvezni fogják a pálya minden feladatát...

Az akadályok rendszeréről, és azok szabályos teljesítéséről a www.adrenaline.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

A verseny facebook oldalán ( Fairplay sportegyesület) Zsellér Kitti személyi edző segít abban, milyen gyakorlatokat érdemes elvégezni, hogy a kihívás napján könnyen vegye mindenki az akadályokat!

Résztvevők a versenyről:

„Már több akadályversenyen is indultunk, de ezt a jótékonysági cél mellett, a jelmezes futás miatt választottuk. Sokkal több vidámság, szín volt benne, a kreativitás is megmutatkozott. Barlangászokkal, és szuperhősökkel versenyeztünk. A feladatok változatosak voltak, mindenhol bíztattak a segítők. Nekem mégis a célbaérkezés tetszett a legjobban. Nem átlépni kellett, hanem vizes csúszdán érkeztünk be. Így még a futás utáni hűsítőről is gondoskodtak.”

Nem kérdés… Idén legyen ez a Te jócselekedeted, hiszen Verának továbbra is sok fizikai és mentális fejlesztésre, erősítésre van szüksége, életkörnyezetét akadály mentesíteni kell, segédeszközökre van szükség, melyek többségét a családnak kell fizetnie, és ezek meghaladják a család anyagi lehetőségeit. Ezen segíthetsz Te is a versenyen való regisztrációddal, Neked 7 km pálya és 28 akadály, amit ha nem is futsz végig de 2 óra alatt teljesíthetsz, Verának és családjának esély arra, hogy a szükséges kezeléseket megkapják

Itt tudsz segíteni Verának és regisztrálni a versenyre https://www.adrenaline.hu/registration/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT