Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2019. December 06. 13:16, péntek | PR

Fűts okosan!

Fűts okosan!

A lakásfelújítások ideje véget ért már idénre - legalábbis ami a festést és egyéb, szellőztetést igénylő munkákat illeti. Van azonban, amit gyakran még az utolsó hónapokban is elvégeznek a szakemberek.

Ilyen a fűtés kialakítása vagy korszerűsítése is.

Ahogyan a nyár előtti hónapokban a légkondi telepítése és karbantartása, úgy a tél előtti hónapokban a fűtés átvizsgálása és szükség esetén korszerűsítése jelent feladatot sok háznál. A társasházak esetében kevesebb figyelmet igényel ez a kérdés, a távfűtéssel vagy egyéb ház központi fűtéssel elégedettek lehetnek a lakók, legalábbis nem nagyon tudnak más alternatívát választani. Az egyedüli valós alternatívát ez esetben az elektromos fűtés kialakítása jelentheti, azonban ennek költsége könnyen aránytalanul magas.

Az egyéni házak esetében a fali gázkazán az egyik legnépszerűbb fűtési megoldás, melynek kialakítása könnyen költségessé válhat, ha nem számolunk előre és nem gondoljuk át a kiépítés során felmerülő kérdéseket. Nézzük, mivel kell számolni, ha fűtés ki- vagy átalakítás előtt állunk.

Gázkazán költsége

A korszerűtlen gázkazánok kiépítése egy EU jogszabály miatt már nem lehetséges - szerencsére. A gázkazánok esetében ugyanis különösen fontos a megfelelő kiválasztása, hiszen a gáz alattomos módon képes nagy károkat okozni otthonunkban.
Az Unió területén csak olyan készülék kerülhet forgalomban, melynek hatásfoka legalább 86%. Az előírásnak köszönhetően vált különösen népszerűvé a kondenzációs gázkazán, ugyanis ez a típus képes ennek az előírásnak eleget tenni.
A kondenzációs gázkazánok bár elsőre költségesebb megoldásnak tűnhetnek, ugyanakkor fontos, hogy az említett hatásfokot is figyelembe véve válasszunk, ezzel hosszú távon pénzt spórolva.Kémény

Az új kazán kialakításakor fontos, hogy a kémény kialakítása, bélelése vagy újra bélelése jelent további költséget. A választott gázkazán függvénye a kémény kialakításának technológiája.

Ha kondenzációs gázkazánt választottunk, olyan kémény bélelést kell alkalmaznunk, mely ellenáll a savnak. Ez a kazán ugyanis a füstgáz melegének nagy részét visszanyeri, mely végső soron páralecsapódást okoz a kéményben.
Mivel nem tiszta víz a pára, ezért fontos, hogy olyan anyag bélelje kéményünket, mely megfelelően ellenáll ennek a közegnek.

Radiátor

Otthonunk komfortját tovább fokozhatjuk a megfelelően megválasztott radiátorokkal. Ma már igen széles választékban elérhetőek, a klasszikus és a modernebb vonalak szerelmesei is megtalálják a hozzájuk leginkább illő radiátort.

A radiátorok árának határa a csillagos ég. Az egyedi igényeknek leginkább megfelelő radiátorok kiválasztásakor könnyen igen magas költségekkel találjuk szemben magunkat, azonban fontos megjegyezni, hogy az egyszerűbb vonalú, klasszikus stílusú radiátorok ma már elérhető áron megtalálhatók a különféle webshopokban.
Érdemes tehát időt szánni a megfelelő fűtés kiválasztására, és átgondolni azt is, milyen megjelenést kívánunk mindehhez otthonunkba.Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 23. 07:08, szombat | PR

Rendeljen a Spejzból – Heti menü!

Finom ételek és italok közül választhatunk az esztergomi Spejz széles kínálatából. Mutatjuk az e heti menüt!

2020. Május 20. 09:00, szerda | PR

Állást kínál a PEMÜ Műanyagipari Zrt.

A folyamatosan bővülő, solymári műanyagipari termékeket előállító PEMÜ Műanyagipari Zrt. keres munkatársat technológus munkakörbe!

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 18. 07:50, hétfő | PR

Hogyan birkózzunk meg a szorongással a mai Covid-mániában?

A szorongás egy olyan érzelmi állapot, amelyet rossz előérzet, nyugtalanság, pánik, félelem vagy terror, rettegés, bizonytalanság és/vagy aggodalom jellemez.