Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2020. Április 28. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Futva menekült el a balesetet és sérülést is okozó férfi

Futva menekült el a balesetet és sérülést is okozó férfi

Túllépte a megengedett sebességet és jogosítványa sem volt.

Segítségnyújtás elmulasztása és a közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ügyészség egy férfi ellen, aki a megengedett sebességet meghaladva úgy vezette jogosítvány nélkül a személykocsiját, hogy azzal egy teherkocsinak ütközött, majd anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a balesetben sérültnek, futva menekült a helyszínről – közölte a rendőrség.

A vádirat szerint a vezetői engedéllyel nem, azonban helyismerettel rendelkező férfi 2018. október 30-án 15 óra 20 perckor, napos időben Esztergom-Kertvárosban az Eperjesi utcán a Tópart köz irányába, száraz, jó minőségű aszfaltburkolatú úttesten vezette autóját, amelyben utasként három személy, köztük a bal hátsó ülésén biztonsági övet nem használva sértett utazott.

A férfi egy jobbra ívelő útkanyarulatot megelőzően – 50 kilométeres sebességkorlátozású útszakaszon, mintegy 60 kilométeres sebességgel haladt, ezért bár a kanyarív előtt észlelte a vele szemből szabályosan érkező vétlen teherautóst, és emiatt fékezni kezdett, az általa vezetett járművel átsodródott a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a kanyarodásban lévő teherkocsi bal oldalának ütközött – közölte az ügyészség.

A vádhatóság szerint, ha a vádlott a teherkocsi észlelésekor a megengedett 50 kilométeres sebességgel közlekedett volna, az általa vezetett jármű vészfékezéssel megállítható lett volna az ütközés előtt.

A férfi az ütközést követően kiszállt a járműből, és anélkül, hogy meggyőződött volna az általa vezetett járműben, illetve a balesettel érintett másik járműben utazó személyek sérüléseiről, és arról, hogy részükre segítséget szükséges-e nyújtani, valamint a balesetet a rendőrség vagy a mentőszolgálat felé jelentette volna, a helyszínről futva távozott, és oda csak később tért vissza.

A közlekedési balesetben a hátsó ülésen ülő egyik sértett nyolc napon túl gyógyuló fejsérülést, míg a vádlott és egy másik utasa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Korábbi cikkek:

Ismét baleset történt a Táti úton

Vasárnap is történt itt egy baleset

Baleset történt a Bazilikánál - FOTÓ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.