Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Május 01. 09:43, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/forrás:facebook.com/RomanekEtelka

Gastroblues vándorkiállítás Esztergomban

Gastroblues vándorkiállítás Esztergomban

Süli Jánossal, Paks polgármesterével és Tóth Tamás Béla képviselővel együtt nyitotta meg Romanek Etelka polgármester az esztergomi Művelődés Házában a 25. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál vándorkiállítást a minap.

A megnyitón - ahogy a negyedszázados fesztiválsorozaton is hagyományosan - a Tűzkerék xT zenélt. Mint Romanek Etelka polgármester kifejtette: a paksi gastroblues fesztivál nemcsak idehaza, hanem nemzetközi szinten is komoly rangot vívott ki magának az elmúlt 25 évben. A 90-es évek elején magánkezdeményezésként elindult rétegzenei találkozó ma már Paks legjelentősebb rendezvénye, mely – immár az önkormányzat támogatásával – blues, jazz és rock zene rajongóinak jelent különleges alkalmat a találkozóra.



„A zene mellett a gasztronómia kap főszerepet, az ételek mellett évről-évre a legjobb magyar borokat is megkóstolhatják az ide látogatók. Az eltelt negyed évszázadban a blues és a jazz hazájából, az Egyesült Államokból, a hard rock szülőföldjéről, Nagy-Britanniából, Ausztráliából, az öreg kontinensről, továbbá a szomszédos államokból érkeztek zenekarok az egyre többeket vonzó rendezvényre. A most megnyílt esztergomi vándorkiállítás ebbe enged egy kis betekintést, s bízom benne, hogy idén minél több esztergomival találkozunk majd Pakson július 3. és 9. között, az idei Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon” – részletezte a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT