Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 23. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Gáz van, nyuszómuszó: egyre nagyobb bajban a hitelesek

Gáz van, nyuszómuszó: egyre nagyobb bajban a hitelesek

A CHF alapú hitelekkel rendelkezők csak rossz híreket kapnak az utóbbi időben. Egyes elemzők arra számítanak, hogy a mostani árfolyamok hosszú távra beragadhatnak.

Némi számolgatással nézzük meg, hogyan alakul egy hitel törlesztésének gazdaságossága! A válság előtt egy hitelintézet úgy számolhatott, hogy az általa kihelyezett pénzösszegek után a futamidő alatt 50-100 százalék közötti nyereséget érhet el Az ügyfelek természetesen úgy kalkuláltak, hogy ennél a haszonkulcsnál még érdemes ezeket a hitel lehetőségeket igénybe venni. A saját kockázatukat is körülbelül erre a szintre „lőtték be”, hiszen minden ügyintéző azt hangoztatta, hogy a CHF a világ legbiztosabb valutája, a svájci gazdaság a világ egyik legstabilabb gazdasága és ha van is valamilyen szintű árfolyamkockázat, ennek szintje teljesen elhanyagolható. Egyetlen bank sem hívta fel a figyelmet arra a kifejezésre, hogy a CHF egy menekülő valuta, és egy esetleges gazdasági válság bekövetkezésekor mindenki jól megnézheti magát, aki ebben a valutanemben adósodik el – olvasható a mindennapi.hu-n, ahol a cikket teljes terjedelmében is elérhető.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.