Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2022. November 30. 14:01, szerda | PR
Forrás: (x)

Gazdaságos fűtési tippek a Kazán WebShoptól

Gazdaságos fűtési tippek a Kazán WebShoptól

Talán soha nem volt még olyan fontos, hogy gazdaságosan fűtsük otthonunkat, mint most. A megemelkedett energia- és gázárak mindenkit gondolkodásra késztetnek, különösen most, közvetlenül a téli hónapok előtt.

A Kazán WebShop egyik szakértőjének segítségével összegyűjtöttünk 3 olyan tippet, amivel Ön is hatékonyan és gazdaságosan fűtheti otthonát a téli időszakban.

Nyílászárók és szigetelés

Még mielőtt rátérnénk a gazdaságos fűtési rendszerekre, fontos beszélnünk a nyílászárókról és a szigetelésről. Hiába rendelkezünk ugyanis a legjobb, legkorszerűbb fűtéssel, ha ezzel a két tényezővel gond van. A leggazdaságosabb fűtési mód az, ha a meleg benn is marad a házban. Ehhez pedig az kell, hogy a nyílászárók jól zárjanak és a szigetelés is végezze a dolgát. Ellenőrizzük tehát az ajtókat és ablakokat, hogy biztosan mindenütt jól zárnak-e és nincs-e akár egy milliméternyi rés is, ahol kiszökhet a meleg.

Emellett a szigetelésnek is jó minőségűnek kell lennie, hiszen nem csak a réseken szökhet ki a meleg. A vékony falakat könnyen lehűti a téli hideg levegő, ami kellemetlen, hideg érzetet kelthet otthonában a fűtés üzemelése ellenére is. Egy minőségi szigetelés viszont kinn tartja ezt a hideget és nem engedi lehűlni a falakat, ami így ezt a hideg érzetet nem is adja tovább a beltereknek.

Fűtésre optimalizált klíma

Klímát a legtöbben csak a nyári hőség miatt szereltetünk be, pedig a mai modern készülékek mind alkalmasak fűtésre is. Persze nem feltétlenül gazdaságos klímával fűteni, hiszen eltérő teljesítménnyel és hatásfokkal rendelkeznek a különböző berendezések. De azok a készülékek, amelyeket kifejezetten fűtésre (is) gyártottak remekül képesek befűteni a helyiséget és mindezt gazdaságosan teszik. Ilyenek például a Kazán WebShopon kapható Concept Plus split klímák, amelyek még -15°C-os kinti hideg mellett is gazdaságosan üzemelnek.

Hőszivattyú

Jelen helyzetben egyre többet hallani a megújuló energiaforrásokat használó rendszerekről is. Ezek közül fűtésre a hőszivattyú a legalkalmasabb. A telepítési költsége nem olcsó, azonban mivel a környezet (levegő, víz, föld) hőjét használja és fűti fel a számunkra megfelelő hőmérsékletre, a havi gázszámlánkat akár 0 ft-ra csökkentheti. A hőszivattyú üzemeléséhez szüksége van villamosenergiára, amiért fizetnünk kell. Napelem rendszerrel kombinálva azonban ez a havi összeget is megspórolhatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 31. 15:55, kedd | PR

Új év, új kezdet, új munkahely? Ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak a munkahely váltás előtt!

Sokan kötik valamilyen dátumhoz, születésnaphoz vagy egy új esztendő kezdetéhez az életüket tudatosan érintő változásokat.

2023. Január 30. 12:43, hétfő | PR

Felújították és átadták a Jánosik Kft. irodaházát

Ünnepélyes keretek között, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, valamint Csöbör Katalin országgyűlési képviselő jelenlétében adták át a Jánosik Kft. 350 millió forintból felújított és korszerűsített irodaházát

2023. Január 26. 18:37, csütörtök | PR

Díjat nyert a VALMAR #challenge

Tavaly ősszel látott napvilágot a #stabiloszinesszavak kihívás a TikTokon, amellyel kéz a kézben megszületett a VALMAR egyik legújabb dala.

2023. Január 26. 11:24, csütörtök | PR

Már nézhető a Vikingek: Valhalla 2 évada a Netflixen

A történelmi filmek rajongói imádták a normannok és az angolszászok összecsapásának történetét a Vikingek című tévésorozatban.