Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 01. 14:06, szerda | Belföld
Forrás: MTI - foto pixabay

GDP elemzők: a növekedés lassulása várható

GDP elemzők: a növekedés lassulása várható

Ahogy várható volt, a magyar gazdaság bővülése az első negyedévben kiugró, 8,2 százalékos volt, ugyanakkor az eddigi dinamikus növekedési pálya az év további részében lassulni fog

- így kommentálták elemzők a Központi Statisztikai Hivatal szerdai részletes adatközlését.

Regős Gábor, a Századvég Konjunktúrakutató makrogazdasági üzletágának vezetője megjegyezte, hogy a növekedés az első negyedévben széles bázison nyugodott, ahhoz az iparágak többsége hozzájárult.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője azt emelte ki, hogy a várakozásoknak megfelelően a felhasználási oldalon a háztartások belső fogyasztása húzta leginkább a magyarországi GDP-t az első negyedévben.

Suppan Gergely, a Magyar Bankholding vezető elemzője arra figyelmeztetett, hogy a következő negyedévekben már a növekedés lassulása várható, részben bázishatások, részben a háború negatív hatásai miatt.

Címkék: gazdaság, gdp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.