Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Június 18. 14:33, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRDK

„George Clooney” rendőrkézen - esztergomi bácsit fosztott ki feleségével - VIDEÓ

„George Clooney” rendőrkézen - esztergomi bácsit fosztott ki feleségével - VIDEÓ

Volt, hogy rendőrnek, de olyan is, hogy villanyszerelőnek adta ki magát a házaspár. Sőt George Clooney fényképével ellátott hamis papírral is próbálkoztak. Legutóbb kedden Esztergomban fosztottak ki egy bácsit.

Egy 77 éves esztergomi bácsihoz ment be F. József és F. Józsefné 2014. június 17-én. Azt állították, az önkormányzatnál dolgoznak és a férfi egészségi állapotáról érdeklődtek. A jóhiszemű sértett beengedte az idegeneket a lakásába. A gyanúsítottak elterelték a bácsi figyelmét és eltulajdonították a szekrényben tartott készpénzét. A sértett csak a tettesek távozását követően vette észre, hogy meglopták, ezután értesítette a rendőrséget. A rendőrök azonnal a tettesek felkutatására indultak. Ismerték a személyleírásukat, valamint annak az autónak a rendszámát is, mellyel elmenekültek.

Csalók elfogás - Esztergom

Az adatokat Komárom-Esztergom megye valamennyi szolgálatban lévő rendőrének megadták, így fogták el a gyanúsítottakat. A bűncselekmény elkövetését követően Tatabányán a mozgóőri szolgálatot ellátó Tircsi Gábor r. törzsőrmester észrevette a keresett gépkocsit. Értesítette kollégáit, akik a tatabányai vasútállomástól nem messze megállították a kocsit és igazoltatták a benne ülő nőt és férfit. A járőrök átvizsgálták a járművet és a gyanúsítottak ruházatát, csomagjaikat. A házaspárnál nagyobb összegű készpénzt találtak, melyet lefoglaltak. Az egyenruhások több hamis igazolványra is rábukkantak a jármű átvizsgálása során. Az egyiken F. József, mint nyomozó kapitány szerepelt, a másikon George Clooney fényképe volt látható, egy harmadik segítségével pedig az asszony igazolta magát egy ismert énekesnő fényképét felhasználva.

A gyanúsítottaknál személyazonosító okmány nem volt, és a rendőrök kérdésére valótlan adatokat diktáltak be. Személyazonosságukat, előállításukat követően, a Tatabányai Rendőrkapitányságon tudták csak megállapítani a járőrök. Így derült ki, hogy F. Józsefet több rendőrkapitányság és bíróság is körözte.

A házaspárt a tatabányai egyenruhások átadták az esztergomi nyomozóknak, akik gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, egyben vizsgálják, hogy a házaspár követte-e el további hasonló jellegű bűncselekményeket. A gyanúsítottakat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT