Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. November 23. 07:00, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

GoldenFeszt díjra jelölték az esztergomi Comedium Corso-t

GoldenFeszt díjra jelölték az esztergomi Comedium Corso-t

A Comedium Corso utcaszínház és kortárs művészeti fesztivált elsőként, Komárom-Esztergom megyében pedig egyedüliként lett a GoldenFeszt díj jelöltje.

A GoldenFeszt fesztiváldíj a hazai zeneipar legsikeresebb szegmenseinek egyike, nemcsak popkulturális, hanem turisztikai szempontból is jelentős. A 2012 óta a FÉLonline.hu kezdeményezésére indult útjára, és azóta is minden évben lezajlik a szakmai elismerés átadása Magyarországon első zenei fesztiválnagydíjként. A magyar piac Európát tekintve is erős és színes fesztiválkultúrával rendelkezik, eddig azonban szakmai alapon bíráló díj nem volt. Mivel a fesztiválok legfontosabb résztvevői a rajongók, fesztiválozók, ezért a fesztiváldíj szervezői nagy hangsúlyt fektetnek a közönség szavazataira is. Az idén a közönség a Moriani Consulting Kft. által szervezett utcaszínház és kortárs művészeti fesztivált a Comedium Corso-t is közönségdíjra jelölte. Úgy tűnik az egyedi arculat a kreativitás és a minőség meghozta a sikert a rendezvény számára.

A GoldenFeszt szervezői elmondták, hogy a Corso-t fiatal, zeneiparban dolgozó önkéntesek vették fel a listára, akik minden, a felsorolásban szereplő nyári fesztiválra elmentek és több szempontból bírálták azokat. Esztergom egyetlen olyan fesztiválja, amely a fesztiválozók és a szakma által is országos elismerésben részesült.
A Corso szervezői úgy látják, hogy sikerült megalkotniuk azt a rendezvényt, amely kiemelkedik a rengeteg országos fesztivál közül, képviselve Esztergom városát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.