Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Június 27. 08:26, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Gólyagyűrűzés és névadás szombaton a megyében

Gólyagyűrűzés és névadás szombaton a megyében

Fehérgólya-fiókák gyűrűzésére és névadójára várja szombaton az érdeklődőket a megye több településén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megyei csoportja és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület.

Az akció kilenc egymás utáni helyszínen zajlik, reggel nyolc órától. A rendezvényen a látogatók egy-egy fiókát közelről is megszemlélhetnek, betekintést kapnak a madárgyűrűzés rejtelmeibe, előadást hallhatnak a gólyák életmódjáról és védeleméről - mondta el az MTI-nek Argai Sándor, az SZVTE gólyavédelmi programjának vezetője.

A gólyagyűrűzés pontos helyszínei és időpontjai megtalálhatók a www.szazvolgy.hu és a www.mme-komarom.hu oldalakon. Késés a megadott időpontokhoz képest előfordulhat, de a programot minden helyszínen megtartják.

Komárom-Esztergom megye a vizes élőhelyek hiánya miatt az ország legritkábban lakott része a gólyák szempontjából, az állomány mindössze 20-30 pár között ingadozik.

Márciusban a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület munkatársai négy új fehérgólyafészket alakítottak ki, a közvetlenül az elektromos vezetékekre rakott fészkeket a villanyoszlopok feletti, biztonságos tartókon építették újjá.

A gólyák védelmében az egyesület fészek-örökbefogadási programot indított, amelyre a szazvolgy@gmail.com lehet jelentkezni. Szeretnének minden fészeknek gondviselőt találni, aki tájékoztatja a szervezetet az egyes gólyapárokról, az életüket befolyásoló eseményekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.