Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Január 05. 09:34, szerda | Kék hírek
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Gyorshajtással okozott súlyos balesetet

Gyorshajtással okozott súlyos balesetet

Egy esztergomi férfi a megengedettnél jóval gyorsabban vezette az autóját, emiatt a 1117-es úton, a Suzuki gyár előtti kanyarban átsodródott a szemközti sávba, ahol összeütközött az épp arra haladó gépkocsival.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi férfival szemben, aki a sebességkorlátozás túllépésével okozott súlyos balesetet.

A vádirat szerint a férfi 2020. december 30-án a személygépkocsiját Esztergom lakott területén kívül, a 1117-es számú úton vezette. Az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség a 70 km/óra. A sofőr a menetiránya szerinti jobb irányú kanyarívben a megengedett sebességhatárt túllépve 95-100 km/óra közötti sebességgel haladt, amely miatt a jármű stabilitását vesztette.



A sofőr bal irányba történő kormányzással kísérelt meg korrigálni, azonban a jármű átsodródott a bal oldali, ellentétes forgalmi sávba, ahol a sértett közlekedett személygépkocsival. A sértett fékezett, és jobbra kormányzott, azonban a sodródó jármű előtt megállni nem tudott, a két gépkocsi összeütközött.

Az ütközés következtében a vétlen jármű az út melletti füves területre sodródott.



A baleset következtében a vétlen sofőr 5 hét alatt gyógyuló kéztörést szenvedett el. A balesetet okozó férfi a személygépkocsija jobb első ülésén utast szállított, aki 8 napon belül gyógyuló koponyazúzódást szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a bűncselekmény elkövetését beismerő elkövetővel szemben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltás büntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön