Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2019. Szeptember 12. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Győzelemmel kezdték a szezont az esztergomi pingpongosok

Győzelemmel kezdték a szezont az esztergomi pingpongosok

Az Esztergomi Asztalitenisz SE NB III-as csapata győzelemmel kezdte a 2019-2020-as bajnokságot.

A Közép-Dunántúli csoportban debütáló Veszprémi ASE II. számú együttesét látták vendégül az Esztergomiak a bajnokság első fordulójában, mely 13-5-ös hazai győzelemmel ért véget.

A tavalyelőtti évadban 7., a tavalyi évadban viszont már 4. helyen végzett esztergomi csapatnak idén az éremszerzés a célja, melynek eléréséhez megtették az első lépést a múlt hétvégi győzelemmel a játékosok.

Az NB III-as csapat mellett az egyesület további két felnőtt csapatot is indít a Komárom-Esztergom Megyei bajnokság 1., illetve 2. osztályában. Már ezek az együttesek is elkezdték a felkészülést és izgatottan várják a szeptember második felében történő rajtot. Mivel mindkét osztályban kiegyenlítettek az erőviszonyok, így kiélezett jó mérkőzésekre lehet számítani a bajnokság során.

A csapatbajnoki mérkőzésekre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt és szurkolót várnak a pingpongosok.

Az egyes mérkőzések időpontjai az EASE facebook oldalán hamarosan megtalálhatók.

Esztergomban természetesen nemcsak a felnőtteknek jut szerep. Heti két alkalommal külön gyerekeknek is tartanak edzést a pingpongosok. A foglalkozásokon egyéni és csoportos feladatokkal sajátíthatják el az utánpótlás korú játékosok a sportág fortélyait.

Az edzések és a csapatbajnokág mellett az egyesület tagjai gyakran vesznek részt megyei, országos és akár nemzetközi versenyeken is. Utóbbi kategóriába tartozik a Harkányban minden évben megrendezendő nemzetközi veterán ranglistaverseny, illetve a 2019 nyarán Budapesten rendezett Veterán Európa-bajnokság. Az Európa-bajnokságon ráadásul nemcsak játékosként, de játékvezetőként is jelen voltak az esztergomi pingpongosok.

Mindezen eredmények és lehetőségek nem valósulhattak volna meg az Esztergomi Önkormányzat és a Magyar Suzuki Zrt. támogatása nélkül, melyért köszönetet mond az Esztergomi Asztalitenisz Sportegyesület.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 13:21, szerda | Helyi

Újabb utcákban akarnak kutyákat megölni Dorogon

Ugyanaz a módszer, így vélhetően ugyanaz, vagy ugyanazok az elkövetők!

2020. Február 19. 08:27, szerda | Helyi

Elítélték az ittasan balesetet okozó nőt

Pénzbüntetésre és eltiltásra ítélték azt a nőt, aki közepesen ittas állapotban járdára hajtott és több mindent is kidöntött autójával Nyergesújfalun.

2020. Február 19. 05:11, szerda | Helyi

Felhívják az esztergomi kutyatartók figyelmét!

Az ebtartók közterületen csak pórázzal vagy hámmal ellátva sétáltathatják a kutyájukat és mindenkor kötelességük gondoskodni a kutya szökésének megakadályozásáról – hangsúlyozza a városháza Esztergom oldalán.

2020. Február 19. 05:01, szerda | Helyi

Külföldre vitte a bérelt kocsit, amit nem akart visszaadni - Elítélték

Más nevén bérelt egy autót Esztergomban, amit nem is akart visszaadni, majd külföldre ment vele. Nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el. Az esztergomi bíróság kedden döntött az ügyében.