Városlista
2019. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2019. Szeptember 12. 05:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Győzelemmel kezdték a szezont az esztergomi pingpongosok

Győzelemmel kezdték a szezont az esztergomi pingpongosok

Az Esztergomi Asztalitenisz SE NB III-as csapata győzelemmel kezdte a 2019-2020-as bajnokságot.

A Közép-Dunántúli csoportban debütáló Veszprémi ASE II. számú együttesét látták vendégül az Esztergomiak a bajnokság első fordulójában, mely 13-5-ös hazai győzelemmel ért véget.

A tavalyelőtti évadban 7., a tavalyi évadban viszont már 4. helyen végzett esztergomi csapatnak idén az éremszerzés a célja, melynek eléréséhez megtették az első lépést a múlt hétvégi győzelemmel a játékosok.

Az NB III-as csapat mellett az egyesület további két felnőtt csapatot is indít a Komárom-Esztergom Megyei bajnokság 1., illetve 2. osztályában. Már ezek az együttesek is elkezdték a felkészülést és izgatottan várják a szeptember második felében történő rajtot. Mivel mindkét osztályban kiegyenlítettek az erőviszonyok, így kiélezett jó mérkőzésekre lehet számítani a bajnokság során.

A csapatbajnoki mérkőzésekre a belépés díjtalan, minden érdeklődőt és szurkolót várnak a pingpongosok.

Az egyes mérkőzések időpontjai az EASE facebook oldalán hamarosan megtalálhatók.

Esztergomban természetesen nemcsak a felnőtteknek jut szerep. Heti két alkalommal külön gyerekeknek is tartanak edzést a pingpongosok. A foglalkozásokon egyéni és csoportos feladatokkal sajátíthatják el az utánpótlás korú játékosok a sportág fortélyait.

Az edzések és a csapatbajnokág mellett az egyesület tagjai gyakran vesznek részt megyei, országos és akár nemzetközi versenyeken is. Utóbbi kategóriába tartozik a Harkányban minden évben megrendezendő nemzetközi veterán ranglistaverseny, illetve a 2019 nyarán Budapesten rendezett Veterán Európa-bajnokság. Az Európa-bajnokságon ráadásul nemcsak játékosként, de játékvezetőként is jelen voltak az esztergomi pingpongosok.

Mindezen eredmények és lehetőségek nem valósulhattak volna meg az Esztergomi Önkormányzat és a Magyar Suzuki Zrt. támogatása nélkül, melyért köszönetet mond az Esztergomi Asztalitenisz Sportegyesület.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 23. 09:47, hétfő | Helyi

Esztergomi céget is kitüntettek megyei gazdasági díjjal

Különdíjjal ismerte el az esztergomi Babits Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. teljesítményét a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

2019. Szeptember 23. 09:39, hétfő | Helyi

Több százezer forintnyi áramot lopott egy esztergomi férfi

Kisebb értékre elkövetett lopás miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség egy esztergomi férfival szemben, aki közel egy évig lopta az áramot a hétvégi házában.

2019. Szeptember 23. 09:16, hétfő | Helyi

Többször is lopott műszaki cikkeket, mire lebukott

Az Esztergomi Járási Ügyészség a szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy kiskunfélegyházi férfival szemben, aki háromszor tért be lopni a dorogi üzletbe.

2019. Szeptember 23. 05:00, hétfő | Helyi

Ismét rongálás történt a szentgyörgymezei temetőben

Nem először történt.