Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2012. Szeptember 21. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: lvp/fotók: Szentgyörgymezői Olvasókör

Győztesek, finomságok, élmények az ötödik Méz-Napon – videó

Győztesek, finomságok, élmények az ötödik Méz-Napon – videó

Ötödik alkalommal rendezte meg Méz-Napját a Szentgyörgymezői Olvasókör, mely múlt szombaton előadásokkal, kézműveskedéssel, mézzel készült sütemények versenyével várta az érdeklődőket.

A Szentgyörgymezői Olvasókör ötödik Méz-Napja, melyet ezúttal is Mudrák Béla emlékének ajánlottak a szervezők, Szabó Anna népmesemondó meseelőadásával kezdődött, ezt követte a korábban kiírt gyermekrajz-pályázat eredményhirdetése. B. Kovács Ildikó és Polgár József alkotta zsűri első díjjal jutalmazta Ujvári Tímeát, a kiíráson másodikként ismerték el Horváth Samuélát, harmadikként pedig Újfalvi Ildikót. Kubovics Lili a különdíjat vehette át, a jutalmakat pedig Mudrák Béla ajánlotta fel a legjobbaknak. Mellettük Hernádi Zsuzsanna, Csombók Borostyán és Kovács Petra, Erős Gábor, FIFA-asszisztens külön ajándékait kapták meg.

Közben természetesen a méhészkedés rejtelmeibe is betekinthetnek a jelenlévők, akik egyebek közt kézműveskedethettek, mézeskalácsot süthettek, és persze kóstolgathatták a különféle mézeket, mézből készült ételeket, mint a mézszörpöt és mézfagylaltot.

A kóstolás ráadásul a mézzel készült sütemények verseny zsűrijének kötelező is volt, Tóth Tamásné és Mudrák Béla pedig természetesen díjazta a megmérettetésen a legfinomabb sütemények készítőit. Az első helyen Becse Andrásnét és diós-tejfölös mézesét jutalmazta a zsűri, a második lett Balig Zsuzsanna mézestekercsének köszönhetően, míg a harmadik ugyancsak Becse Andrásné, de mézeskuglófjával.

A nap elmaradhatatlan programja volt a mézek, mészkészítmények kóstolása mellett a mézvásár és méhészeti eszközök bemutatója. Mindemellett pedig a Környezetkultúra Egyesület – Élj zölden! programjával – a környezettudatos háztartásokra is felhívta a figyelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 26. 11:02, szerda | Helyi

Legyél Te is az InfoEsztergom-EsztergomÉrt csoport tagja!

Szeretnéd, ha fotóidat minél többen látnák, ha a legfrissebb aktuális információkat olvashatnád, vagy tehetnéd közzé?

2022. Január 26. 09:10, szerda | Helyi

Kinyitott a párkányi Vadas fedett uszodája

Január 21-én megnyitott a sokak által kedvelt Vadas Termálfürdő fedett uszodája és szaunája is. Az intézmény a Szlovák Köztársaság Népegészségügyi Hivatalának 6. §-a alapján látogatható. Részletek...

2022. Január 25. 14:36, kedd | Helyi

Gyérítik a kormoránokat a Dunán

Megkezdte a kormoránok gyérítését a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége. A társaság 100 madár kilövésére kapott engedélyt.

2022. Január 25. 10:11, kedd | Helyi

A zuhanás sokkja

Inkluzív színházi darabot láthatnak, akik január 30-án, vasárnap 17.00 órakor beülnek a MáSzínház előadására a Művelődés Házába.