Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Június 08. 16:01, hétfő | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Gyújtogatni akart, rács mögé került a dorogi férfi

Gyújtogatni akart, rács mögé került a dorogi férfi

Több más ingatlant is veszélyeztetett a dorogi férfi, s bár a gyújtogatás nem sikerült, az ügyészség meghosszabbíttatja a letartóztatását.

A Tatabányai Járási Ügyészség a közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben a letartóztatása hosszabbítását indítványozta annak a férfinak, aki benzint locsolt szét a lakásában, és öngyújtóval akarta azt meggyújtani.

Az indítvány szerint a férfi 2020. március 13. napján 16 óra 49 perc körüli időben a lakóhelyéül szolgáló dorogi ingatlanban benzint locsolt szét, melyből édesapja ruházatára is került. A gyanúsított a lakásban lévő öngyújtót magához vette, leguggolt, közben a benzineskannát a kezében tartotta, és közölte az édesapjával, hogy álljon arrébb, mert most fel fogja gyújtani a házat, hogy az leégjen.

Az öngyújtó a próbálkozás ellenére nem gyulladt be, a férfi a cselekményét a ház előtt elhaladó rendőrjárőröktől való félelmében abbahagyta, az ingatlant pedig elhagyta.
Amennyiben a férfi cselekménye folytán tűz keletkezik, úgy fennállt a lehetősége annak, hogy a ház udvarán álló tehergépkocsira és a területet körbevevő lakóingatlanokra a tűz átterjedjen.

Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását 2020. március 16. napján egy hónapra elrendelte, majd 2020. június 16. napjáig meghosszabbította.
Az ügyészség a letartóztatás határidejének újabb három hónappal történő hosszabbítását indítványozta, mert továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon a bizonyítást veszélyeztetné, illetve újabb bűncselekményt követne el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT