Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 04. 07:48, péntek | Helyi
Forrás: MTI / fotó:Oxi

Gyurcsány Ferenc Esztergomban: „rabok leszünk vagy szavaztok!”

Gyurcsány Ferenc Esztergomban: „rabok leszünk vagy szavaztok!”

Mernek-e szabadok lenni az emberek, vagy elfogadják Orbán Viktor önkényét – ez a választás tétje, hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció elnöke Esztergomban csütörtökön.

Rabok leszünk vagy szavaztok!" - mondta Gyurcsány Ferenc csütörtökön Esztergomban, a DK kampányzáró rendezvényén, amelyen részt vett Vadai Ágnes, a baloldali összefogás Dorog és Esztergom körzetében induló képviselőjelöltje.

Én most először gondolom azt, hogy ez a választás valóban történelmi lesz, választás szabadság és önkény között” - jelentette ki a DK elnöke.

A politikus arra kérte a sportcsarnokot megtöltő, mintegy négyszáz fős hallgatóságát, hogy "legyenek az európai magyarság apostolai, mondják el mindenütt: egy jobb, tisztességesebb Magyarországra kell szavazni, hogy később elmondhassák utódaiknak, megcselekedtük, mit megkövetelt a haza".

Gyurcsány Ferenc hozzátette, nem fizetésért, nem hatalomért vállalja a politikai harcot, hanem azért mert szenvedélyesen szereti a hazáját.

A mai Magyarország legfontosabb kérdése, hogy folytathatjuk-e mindazt, amiért sok száz évig küzdöttek a magyarok legjobbjai. (...) Elhiszi-e a magyar, polgári, szocialista, szociáldemokrata baloldal, hogy mi állunk a történelem jó oldalán. Nem az hazafi, aki három fröccs után el tudja énekelni a székely himnuszt, hanem az a hazafi, aki érti, hogy mi a történelem nagy kérdése” - mondta a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc Esztergomban: „rabok leszünk vagy szavaztok!”

Gyurcsány Ferenc szerint a szabadsággal nem tudunk élni, mert megszoktuk a szolgaságot. A rendszerváltás a magyarok egyik legnagyobb teljesítménye volt, de nagy árat fizettünk érte, ezért kívánkoznak vissza sokan Kádár vagy Horthy korába.

Sem Kádárhoz, sem Horthyhoz nincs visszaút, birtokba kell venni szabadságunkat, dönteni kell, választani kell. Aki Putyin pincsikutyája akar lenni, az szavazzon Orbánra” - jelentette ki a politikus.

Magyarország egyik legsúlyosabb terhe - vélte Gyurcsány Ferenc -, hogy második alkalommal választott olyan politikai erőt magának, amely nem tudja elfogadni, hogy a hatalom a néptől van.

Orbán képtelen elfogadni, hogy demokratikus versenyben dőljön el, kiben bízik a nép. Magyarországnak nem demokratikus a kormánya, nem demokratikus a kormányfője, ezért itt az ideje, hogy a demokratikus többség azt mondja: takarodj!” - tette hozzá.

A DK elnöke rámutatott, négyévente van egy pillanat, amikor eltűnik a politikusok és a választók közötti különbség.

Önöknek ugyanennyi joga lesz befolyásolni a magyar jövőt, mint nekem. Menjenek el választani, mert arról szól, hogy tisztességes Magyarországot akarunk, vagy az önkény és a rablás világát” - kérte a hallgatóságot Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferenc Esztergomban: „rabok leszünk vagy szavaztok!”

Vadai Ágnes a rendezvényen arról beszélt, hogy a kormányváltó erők szeretnék újra egyesíteni a külföldi munkavállalás miatt szétszakadt családokat, a politikai törésvonalak mentén szétszakadt országot. Úgy szeretnének építkezni, hogy közben nem forgatjuk fel az országot - tette hozzá.

Kapcsolódó cikk:
Ellentüntetés várta kampányzárásként Vadai Ágnest Esztergomban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.