Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 12. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: lvp / fotó: megyei katasztrófavédelem

Ha jön a katasztrófa, segítenek a ferences diákok

Ha jön a katasztrófa, segítenek a ferences diákok

Tardoson rendezték meg a minap a katasztrófavédelmi ifjúsági vetélkedő megyei döntőjét, melyet a középiskolások között az esztergomi ferences diákok nyertek, míg az általános iskolások közt a táti tanulók.

Idén már huszadik alkalommal zajlik le az országos ifjúsági katasztrófavédelmi verseny, melynek Komárom-Esztergom megyei döntője kedden zajlott le. A fordulón 9-9 csapat versenget alsós és felsős korosztályban. A diákoknak a feladatok során meg kellett mutatniuk tudásukat, jártasságukat a katasztrófavédelem egyes területein. A csapatoknak tizenegy állomáson kellett feladatokat teljesíteniük, melyek nagy része gyakorlati próbatétel volt.

Az állomások összeállításánál a szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a feladatok rövidek, de izgalmasak és tanulságosak legyenek a diákok számára. A gyerekeknek be kellett mutatniuk tudásukat többek között elsősegélynyújtásból, környezetvédelemből, a katasztrófavédelem három nagy területéből és árvízvédelemből.

A versenyen a katasztrófavédelem, a rendőrség, az adó- és vámhivatal valamint a vöröskereszt munkatársai is egy-egy állomással várták a versenyzőket.

A megmérettetésen előbb az általános iskolások, aztán a középiskolások küzdöttek elméleti és gyakorlati feladatokkal egyaránt. Az általános iskolások közül a táti III. Béla Általános Iskola csapata nyert, míg a középiskolások korosztályában az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium I-es alakulata. Esztergomból az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola középiskolás csapata is remekül szerepelt a versenyen, az Árpád-házisok ugyanis a harmadik helyen végeztek. A győztesek továbbjutottak az országos döntőbe.

Ezzel a megmérettetéssel is igyekszik a katasztrófavédelem az újabb nemzedéket biztonságosabb életre nevelni, hangsúlyozta a versenyen Stolczenberger Klára a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.