Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Augusztus 17. 09:17, szerda | Helyi

Ha leszáll az éj, Drakula táncba kezd

Ha leszáll az éj, Drakula táncba kezd

A Drakula utolsó tánca című produkcióval ma este elkezdődik a bazilika előtti megarendezvények sora.

A színpad kész, a nézőteret az éjjel lemosattuk, délutánra pedig a felhők is eloszlanak. S amint a nap leszáll, a színpadon táncra perdül Drakula – adott helyzetjelentést a Várszínház, amely joggal bízhat a meteorológusokban, akik szerint délutánra eloszlanak a felhők, és semmi sem veszélyezteti a páratlan szabadtéri előadást.

Szerda este a legendás Drakula történet kel életre, többek között Keresztes Ildikó, Novák Péter, Zsuráfszky Zoltán és Sánta Gergő közreműködésével.

Drakula történetét szinte az egész világon ismerik. A legtipikusabb magyar, illetve román mitikus lényként ismert vámpír legendájáról még azok is hallottak, akik egyébként azt sem tudják, hogy hol található a térképen a vadregényes Transsylvania, ahol Drakula gróf hihetetlen meséje született.
A klasszikus Drakula történettől eltérően, a mi mesénk egy erdélyi falu magyarok és románok lakta vidékén játszódik, ahova furcsa vándor- mutatványosok érkeznek… A környéken félelem tölti el az embereket a vérszomjas vámpírról szóló hírek hallatán; férfiak szerelmüket, apák lányaikat féltik a titokzatos vámpírtól, aki mágnesként vonzza magához a megbűvölt asszonyokat, s szívja el éltető, friss „energiájukat”.
Az öreg és örökké kiéhezett „vérszívó vámpír” fiatal nők friss vérétől nyer mindig új energiát, s válik maga is fiatallá; legalábbis ideig – óráig… addig, amíg az elrabolt energia képes fiatalon tartani; ha az elfogy, újra roskatag öregemberré válik, s kénytelen újabb és újabb zsákmány után nézni…
Drakula gróf lenyűgöző meséjét az erdélyi népzene csodálatos világa, az Erdélyben élő népek táncainak gazdag és egyedülálló virtuozitása teszi „varázslatos” élménnyé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT