Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. November 10. 07:37, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Hagelmayer-megemlékezést tartottak a Balassában

Hagelmayer-megemlékezést tartottak a Balassában

November 9-én, 14:30 kezdettel zajlott le a már hagyományosnak számító Hagelmayer emlékünnep Esztergomban, melynek keretében Dr. Hagelmayer Istvánra,

az Állami Számvevőszék első elnökére emlékeztek egykori középiskolájának jogutódja a Tatabányai SZC Balassa Bálint Gazdasági Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A rendezvényre az intézmény Hagelmayer-termében került sor.

Az eseményre a hagyományokhoz híven meghívták a 63. érettségi évfordulóját ünneplő osztályt valamint az osztályfőnököt, Prohászka Marcellt is. Ő sajnos betegsége miatt nem tudott jelen lenni.

A megemlékezés szervezője - mint minden évben - Császár Renáta tanárnő volt.

Az ünnepség megkezdéseként Pataki Attila 9/A osztályos tanuló köszöntötte a megjelenteket. Beszédében megemlítette, hogy az ünnepelt november 7-én lenne 83 éves.

A Himnuszt követően felkérte Szepesi Mártát, az iskola igazgatóját köszöntő beszédének megtartására. Az igazgatónő ismertette Hagelmayer életútjának főbb állomásait, kiemelve, hogy az iskola jogelőd intézményében tanult az ünnepelt.

Az iskola diákjai Petőfi Sándor: Szeptember végén című versének közös előadásával emelték az ünnepség fényét.

Majd a volt osztály tanulói képviseletében Szendy József tolmácsolta a távol levő osztályfőnök üzenetét, felolvasva két tanítványának levelét.

Egy diasorozattal is megemlékeztek az ünnepeltről, mely után az iskolaigazgató elhelyezte az intézmény koszorúját az emléktáblán. Ezt követően Szendy József az osztály és Hagelmayer Istvánné a család képviseletében koszorúzott.

Az ünnepséget Chmela Károly 11/A osztályos tanuló szavalata (Reviczky Gyula: Magamról) és a Szózat zárta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT