Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Február 05. 09:57, kedd | Helyi
Forrás: lvp / Szentgyörgymezői Olvasókör

Hagyományos táncház és rendhagyó fotókiállítás az Olvasókörben

Hagyományos táncház és rendhagyó fotókiállítás az Olvasókörben

Szombaton táncház és Tóta Attila természet- és városfotóiból nyíló kiállítással várja az érdeklődőket a Szentgyörgymezői Olvasókör.

A Szentgyörgymezői Olvasókörben február 9-én, szombaton széki táncház várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. 17 órától aprók tánca lesz Trexler Magdolnával, majd felnőtt táncház Kalmár Mónikával és Ölveczky Árpáddal. Zenél a Pengő népzenekar, valamint mesél Kulcsár-Elek Csilla. A belépődíj 500 forint, de 14 év alatt ingyenes.

Ezt követően Tóta Attila természet- és városfotóiból nyílik rendhagyó kiállítás 19 órától. Tóta Attila a városi Váralja Néptánc Együttes tagja, így kiállításának megnyitóját táncház öleli át, a társművészeteket természetesen népdal (Vilmos Éva) és népzene (Pengő együttes) képviseli. Az Olvasókör munkatársai szerint a közönség nagy része a népzene, a néptánc, a hagyományőrzés elkötelezett híve és még az is előfodulhat, hogy a kiállítót volt tanára, a tárlatot megnyitó B. Kovács Ildikó megtáncoltatja. Sőt a szervezők hozzátették, az sem elképzelhetetlen, hogy kizárólag néptáncosok süteményeivel kedveskednek majd a közönségnek.

Februári programok ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT