Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Április 14. 12:30, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/városháza

Hajléktalanok kérdése is szerepelt a rendkívüli ülés napirendjén

Hajléktalanok kérdése is szerepelt a rendkívüli ülés napirendjén

Rendkívüli testületi ülés tartottak csütörtökön az esztergomi képviselők. Az ülésen napirend előtt a hajléktalan-kérdéssel is foglalkoztak.

Továbbra is támogatja az önkormányzat a Bogáncs kutya- és kisállatotthon munkáját, ismét lesznek veteránjármű-alkatrész és „padlásbörzék” a Tesco melletti parkolóban, újra gondolják a Bástya áruházban üzlethelyiséget bérlőkkel kötött szerződéseket, önkormányzati ingatlan adhat otthont a kajak-kenusoknak – többek között erről döntött a képviselő-testület az április 12-i, csütörtöki rendkívüli ülésen.

Az ülésen betegség miatt nem tudott részt venni Romanek Etelka polgármester, rajta kívül Stámusz Andrea, Szerencsés Gergely István, Sztojka Lajos és Tóth Tamás képviselők hiányoztak. Az ülést Bánhidy László alpolgármester vezette.
A napirend elfogadása előtt képviselői kérdésre válaszolva Endre Szabolcs jegyző elmondta, hogy az április 26-i rendes testületi ülésre előterjesztik a hajléktalan-kérdéssel kapcsolatos rendelet-tervezetet, amelynek kidolgozását már tavaly megkezdte az önkormányzat.

A testület döntött arról, hogy térítésmentes használatra bocsátja a Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület részére a pilisszentléleki egykori általános iskola épületét 2018. július 16-21-e között. Szintén döntöttek arról, hogy idén is megrendezhetik a veteránjármű-alkatrész és „padlásbörzét” a Tesco melletti parkolóban. Az esztergomi Járműtörténeti Klub idén hét alkalommal szervezi meg a rendezvényt, április 14., május 12., június 9., július 14., augusztus 11., szeptember 8., október 13. napokon.

Önkormányzati támogatás a kajak-kenusoknak

Döntöttek arról, hogy a Klapka tér 4. szám alatti, romos állapotú ingatlan az Esztergomi Kajak-Kenu Egyesület részére 15 évig térítésmentes használatba adja, valamint kiegészíti az egyesület által elnyert 18 millió forintos pályázati forrást 16 millió forint önkormányzati támogatással, amelyet az épület felújítására kell fordítani. A használatba adás és a támogatás feltétele, hogy az egyesület a beruházást 2018. december 31-ig végrehajtja.

Továbbra is a Bogáncs látja el a gyepmesteri feladatokat

Tavaly kötött szerződést az önkormányzat a Bogáncs Kutya- és Kisállatotthonnal a gyepmesteri feladatok ellátására, valamint a menhellyel szomszédos gyepmesteri telep működtetésére. Az alapítvány idén a mostani döntésnek megfelelően 8.519.000 forint támogatásban részesül a gyepmesteri telep üzemeltetése céljára.
A testület emellett döntött a Bástya áruházban üzlethelyiségeket bérlők szerződéseinek hosszabbításáról, pontosításáról, tulajdonosi- és közútkezelői hozzájárulási kérelmekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT