Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Április 24. 07:07, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Halló, itt a telefonadó!

Halló, itt a telefonadó!

Percenként 2 forintos adót vetne ki a magyar kormány a telefonbeszélgetésekre, és ugyanennyivel adóztatnák meg az elküldött sms-eket is értesült a német Welt Online. Az adó begyűjtése a telekom cégek dolga lehet.

170 millió eurós, vagyis 51 milliárd forintos bevételt remél a magyar kabinet a percalapú telefonadótól, ami két forintos adóterhet jelentene minden elküldött sms és lebeszélt perc után – közölte a német hírportál.

A Welt Online arról is beszámol, hogy Brüsszel még a héten vizsgálatot indít a Nemzetgazdasági Minisztérium új adóterveivel kapcsolatban, a szintén felmerülő internetadóról ugyanakkor nem tér ki cikkében. A telefonadó nem érintené a telekom szektort, hiszen költségeit a felhasználók fizetnék meg – az érintett cégek ugyanakkor nem örülnek az új terveknek; a Magyar Telekom ügyfélköre felét biztosan érinti az adónem, ami kihathat telefonálási szokásaikra is.

A Welt Online arra is emlékeztet, hogy a korábbi telekomadó ügye jelenleg az Európai Bíróságon van, s az ideiglenesnek szánt adóformát a kormány idővel kivezetheti. Az új adóteher megközelítőleg ugyanekkora állami bevételt eredményezhet -olvasható a portálon.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.