Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Szeptember 23. 09:19, hétfő | PR
Forrás: InfoVáros

Halloweeni-i véradás Sopronban

Halloweeni-i véradás Sopronban

Halloween hétvégéjén, idén első alkalommal szerveznek véradást a Soproni Hotel Sziesztában a Vöröskereszt kedves vámpírjainak segítségével.

Október 31-én, a véradással egybekötött halloween-i programok mellett a Hotel Szieszta különleges akcióval hívja fel a figyelmet a véradás fontosságára. Véradó lehet minden 18- és 65 év közötti egészséges felnőtt, aki önkéntesen saját véréből ad, melyből különböző vérkészítmények készülnek. Az így levett egy egység vér, akár három beteg életén segíthet.
A halloween az egyik legrégibb ünnep, melynek eredete évszázadokra nyúlik vissza. Mai formáját több kultúra formálta: a kelta Samhain fesztivál, a római Pomona-nap és a keresztény mindenszentek hagyományainak keveredésével alakult ki.
Mindenszentek hétvégéjén, a Hotel Szieszta színes programokkal várja a vendégeket. A véradás után, a szálloda halloween-i finomságokkal segít pótolni a vérveszteséget, a wellness részleg pedig lehetőséget ad a pihenésre és a feltöltődésre. A hétvége további programokat is kínál, melynek részeként szakszerű idegenvezetés mellett tekinthetjük meg Sopron nevezetességeit is.
A gyerekek szórakoztatásáról animátorok gondoskodnak. Töklámpás készítéssel, pillecukor sütéssel és más szervezett programokkal színesítik az időtöltést.
A környék látnivalókban igen gazdag. A Soproni-hegység és a Szárhalmi erdő turistaútjain és kilátóhelyein, a könnyed sétára vágyók is megtalálják a keresett kikapcsolódást. A mozgásszervi bántalmakban szenvedők a közeli Balf kénes vizű gyógyfürdőjébe is ellátogathatnak, valamint a Hotel Szieszta vendégei számára ingyenesen igénybe vehető városi Csík Ferenc uszoda és strand további programlehetőségeket is kínál. A Fertő tó, ugyancsak könnyen megközelíthető, és az idelátogatóknak számos alternatívát nyújt. Az aktív sportok kedvelői a kiépített kerékpárúton akár körbe is kerekezhetik. A Fertőrákosi kőfejtő népszerű kirándulóhely, és Magyarországon egyedülálló turisztikai látványosság, mely barlangszínházként is üzemel.
A szálloda, a vendégei részére több városnéző programot is kínál a régió más látnivalóihoz, valamint fakultatív városnéző utak indulnak Bécsbe és Pozsonyba is. Az Eszterházy és Széchenyi család kastélyai is megtekinthetőek a közeli Nagycenken, Fertődön, és Eszterházán. Néhány kilométerre, a határ túloldalán csodálatos várkastélyokat találunk az Alpok lábainál, mint Léka, Fraknó, vagy Borostyánkő, melyek mindenképpen érdemesek arra, hogy megcsodáljuk őket.
„Adj Vért És Ments Meg Három Életet!” és kösd össze egy szép hétvégével Sopronban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.

2024. Április 05. 22:16, péntek | PR

Teljes energiafüggetlenség napelemekhez kapcsolható telepíthető áramfejlesztőkkel

Az energiaellátás fennakadásmentes biztosítása ma már alapvető igény, melynek érdekében a technológiai fejlődés és a környezettudatos gondolkodás egyre inkább összefonódik.