Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Augusztus 09. 12:55, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Hamarosan kész az első kutyafuttató Esztergomban

Hamarosan kész az első kutyafuttató Esztergomban

Egy 180 négyzetméteres, 30-szor 6 méteres kutyafuttató épül Esztergomban a Bánomi lakótelepen. Az önkormányzat mintegy 500 ezer forintos beruházását a városi Zöldút Kft. napokon belül befejezi.

Jó néhány megkeresést kapott az önkormányzat elkerített kutyafuttatók létesítésével kapcsolatban. Több helyszín is felmerült – többek között a Palkovics-pad és a Kis-Duna közti terület -, végül a Városfejlesztési Bizottság döntése alapján a Bánomi lakótelepre esett a választás.

Tavasszal pályázatot írt ki az esztergomi önkormányzat egy kutyafuttató építésére, a legelőnyösebb pályázatot a Zöldfelület-gondozó és Útfenntartó Kft. adta be. Ennek köszönhetően 533 ezer forintból a városi cég építette meg a 30-szor 6 méteres létesítményt. A beruházásból az elkerített futtatón játszóeszközöket, így három ugratót és két autógumis játékot is telepített a cég.

Az új kutyafuttató reggel 6 órától 20 óráig várja a kutyatartókat és természetesen az ebeket. A létesítmény házirendje szerint a futtatóba csak veszettség ellen beoltott, féregtelenített, egészséges kutyákkal lehet bemenni. A kijelölt területre az ebeken kívül más állatokat tilos bevinni. A házirend kitért még arra is, hogy tüzelő szukákkal kizárólag a többi kutyatulajdonos beleegyezésével lehet bemenni a területre, valamint veszélyesnek nyilvánított ebbel tilos belépni a futtatóba. Emellett természetesen a kutyaürüléket minden kutyatartónak össze kell szednie saját ebe után.

A kutyafuttató kivitelezése napokon belül befejeződik, és birtokba vehetik a négylábú kedvencek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.