Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2021. Május 11. 08:40, kedd | Külföld
Forrás: Telex

Hamarosan olthatók lesznek a 12-15 évesek Pfizer vakcinával

Hamarosan olthatók lesznek a 12-15 évesek Pfizer vakcinával

Engedélyezte a Pfizer–BioNTech-vakcina 12-15 éves korosztályban való használatát az egyesült államokbeli Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelet.

Az engedély még nem jelenti azt, hogy az oltások ebben a pillanatban megkezdődhetnek. Még járványügyi hivatal (CDC) tanácsadó bizottságának is jóvá kell hagynia. A bizottság mielőbb áttekinti az adatokat, és ajánlásokat fogalmaz meg az oltóanyag 12-15 éves korban történő alkalmazására.

Ha ez megtörtént és ők is jóváhagyták, akkor elméletileg azonnal megkezdődhet az oltás.A klinikai vizsgálatok 2260 12 és 15 éves életkorú résztvevővel zajlottak, és egyértelműen megállapították, hogy a Pfizer–BioNTech vakcinája ebben a korosztályban is hatékony.
A vakcina mellékhatásai náluk is hasonlóak voltak a 16-25 éves kísérleti résztvevőknél tapasztaltakhoz. A láz kissé gyakoribb volt az oltott 12-15 évesek körében: körülbelül 20 százalékuknak volt láza, szemben az idősebb korosztály 17 százalékával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén