Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Február 26. 10:36, péntek | Helyi
Forrás: InfoEsztergom/közlemény

Hamarosan rajtol a jubileumi Dunaparti Futópartik

Hamarosan rajtol a jubileumi Dunaparti Futópartik

Tizedik évéhez érkezett az Esztergomban és lassan szerte az országban egyre ismertebb, Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesület által rendezett Dunaparti Futópartik. Hamarosan elrajtol az első verseny.

Márciusban rajtol az Esztergomi Futóművek Amatőr Sportegyesülete országszerte ismert versenysorozata a Dunaparti Futópartik. A szervezők számos újítást szeretnének a későbbiekben a sorozatban, idén azonban még biztosan az eddigiekhez hasonlóan zajlik le. Újdonság viszont, hogy a Dunaparti Futópartik már önálló weboldalon, a www.dpfp.hu címen érhető el. A lapon az érdeklődők nemcsak megtalálhatják a versenysorozat részletes tudnivalóit, hanem online is nevezhetnek.

Már akár ezt megtehetik az első, tavaszi versenyre. Március 20-án rajtol a sorozat, szokás szerint az Erzsébet-parkból, a kerékpárúton 4 és 10 kilométeres távokon, de természetesen nem marad el az óvodások számára rendezett 500 méteres park-kör sem.

A második futamra április 24-én kerül sor. A Vaskapu Csúcsfutáson a Márta Panziótól 3 és fél kilométeres, illetve a volt Gyopár Kempingtől 2 kilométeres távot kell majd teljesíteniük a futóknak, de gyaloglók is indulhatnak a 3 és fél kilométeres szakaszon. Ez a megmérettetés azonban már idén szolgál újdonsággal, a futók igényei alapján ugyanis kiegészül egy 14 kilométeres terepfutási lehetőséggel.

Július 16-án a Teliholdfutammal folytatódik aztán a Dunaparti Futópartik. Az éjszakai sötétségben zajló futás talán a versenysorozat legkedveltebb küzdelme, ráadásul a futók lámpáinak fénye igazi látványosságot kínál a nézők, szurkolók számára. A résztvevők a Sötétkaputól rajtolnak majd, ahonnan a Vízivároson át jutnak le az Erzsébet-parkba, és folytatják útjukat a kivilágítatlan kerékpárúton 4, illetve 10 kilométeres távokon.

Ősszel a sorozat az V. Esztergomi Futóhétvégével folytatódik szeptember 24-25-én. Előbb a Hídfutás közel 4 kilométeres, majd az egyre népszerűbb Esztergom Félmaraton 21 kilométeres távját kell teljesíteniük a résztvevőknek. A gyakorlottabb és rutinosabb versenyzők mellett az óvodások egy 500 méteres térkörön versenyezhetnek.

Az versenysorozat végállomása október 23-án lesz. A helyszín ismét az Erzsébet-park, a távok a szokásosak – 4 és 10 kilométer, az ovisoknak pedig egy park-kör. A szériát ezután egy összetett eredményhirdetés valamint egy zsíroskenyér-parti zárja majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.