Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Április 15. 07:18, hétfő | Helyi
Forrás: Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Hamis jogosítványt cserélt valódira az esztergomi járási hivatalban – Vádat emeltek

Hamis jogosítványt cserélt valódira az esztergomi járási hivatalban – Vádat emeltek

Az Esztergomi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt vádiratot nyújtott be egy külföldi állampolgárságú férfival szemben, aki hamis vezetői engedélyét cseréltette le magyar vezetői engedélyre.

A külföldi vádlott hazájában nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. A vádlott Romániában állapodott meg egy ismeretlen személlyel abban, hogy segítségével szerez magyar vezetői engedélyt – közölte a megyei főügyészség.

A vádlott 2017. július 11-én a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Esztergomi Járási Hivatalában kérelmezte a nevére kiállított, az okmányirodán általa átadott görög vezetői engedély cseréjét, ekkor átadott egy hamis egészségügyi alkalmassági véleményt is.

A vádlott nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot, továbbá egészségügyi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt, ezért a vádlott kérelme alapján a Belügyminisztérium által kiállított magyar honosságú vezetői engedély valótlan adatot tartalmaz.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 19:14, kedd | Helyi

Itt lesz forgalomkorlátozás térségünkben a jótékonysági motoros felvonulás miatt!

Idén már ötödik alkalommal lesznek újra angyalok környékünk motorosai.

2019. Június 18. 14:34, kedd | Helyi

Horogra akadt két, pecacuccokat is lopó fiatal

A két fiatal horgászfelszereléseket és kerti gépet lopott, amit később eladtak. A nyomozóknak sikerült azonosítani a két 18 éves tettest, akiket ki is hallgattak.

2019. Június 18. 09:37, kedd | Helyi

Fegyverek miatt vonultak rendőrök és tűzszerészek Szentgyörgymezőre

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség hétfőn Szentgyörgymezőre egy házhoz. Sokáig intézkedtek, ráadásul tűzszerészek is a helyszínre érkeztek – jelentette olvasónk.

2019. Június 18. 09:29, kedd | Helyi

Lopott mindent B.B. betörő

Az esztergomi rendőrök elfogták B. Bencét, aki egy táti családi házba tört be.