Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Június 27. 05:01, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Harmai Gábor plébános elhagyja Esztergomot

Harmai Gábor plébános elhagyja Esztergomot

Emellett nyugdíjazták a Bazilika plébánosát, Németh Jánost.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek a több személyi változásról hozott döntést a főegyházmegyében. A főegyházmegye hivatalos közösségi oldalán közzétettek szerint Harmai Gábort felmentve az Esztergom-Belvárosi Szent Péter és Pál plébánia plébánosi tisztsége, valamint az Esztergom-Vízivárosi Loyolai Szent Ignác Plébánia ellátása alól, a Budapest-Pestszentlőrinci Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Főplébánia plébánosává nevezték ki. Harmai Gábort új lelkipásztori beosztására való tekintettel, felmentették az Esztergomi Hittudományi Főiskolán betöltött főállású tanári beosztása alól, de ugyanitt megbízták az egyháztörténelem tantárgy oktatásával.

Esztergom-Belvárosi Szent Péter és Pál Plébániát új plébánosa Pokriva László, az Esztergomi Szent Anna Plébánia plébánosa lesz augusztus 1-től, az Esztergom-Vízivárosi Loyolai Szent Ignác Plébániát Kiss-Maly Lászlóra, az Esztergom-Szentgyörgymezői Plébánia plébánosára bízták.

További, Esztergomot illető személyi változás, hogy Németh János protonotárius, kanonok, érseki tanácsost, az Esztergom-Vár Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyházi Plébánia plébánosát köszönetnyilvánítása mellett felmentették lelkipásztori beosztásából és nyugállományba helyezték.

Az Esztergom-Vár Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyházi Plébánia plébániai kormányzójává Török Csabát nevezték ki.

Az esztergomi kórházlelkészi szolgálatot és az Esztergomi Szent Anna Plébánia kápláni feladatait a jövőben Szabó Andor látja el, akit ezzel egyidejűleg felmentettek a pilismaróti Szent Lőrinc Plébánia plébániai kormányzói tisztsége és a dömösi Szent István Király Plébánia ellátása alól.

Fotó: archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban