Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Január 18. 07:25, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Szentlőrinckátán és Gerényesen polgármestert, Nemeskisfaludban településvezetőt és képviselő-testületet is választanak.

A Pest megyei Szentlőrinckátán a korábbi polgármester, a független Nagy István lemondása miatt van szükség időközi választásra. A polgármesteri tisztségért hat jelölt indul, közülük öten - Horváthné Balázs Erzsébet, Mészáros Balázs, Németh Andrásné, Szabó Viola és Sziráczki Csaba - függetlenként, Kovács Istvánné pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben 1531 választásra jogosult szerepel.

Az észak-baranyai Gerényesen szintén polgármester-választás lesz, mert a község független vezetője, Kiss Árpád tavaly októberben lemondott. A polgármesteri tisztségre csak Kiss Árpád pályázik, ezúttal a Lendülettel Magyarországért párt színeiben. Gerényes választói névjegyzékében 183-an szerepelnek.

A Somogy megyei Nemeskisfaludban azért rendeznek időközi választást, mert a képviselő-testület tavaly ősszel feloszlatta magát. A polgármesteri székért három független jelölt - Zenger Zsolt, Jani Gergely és Rubecz Lóránt - indul, a négy képviselői helyre nyolc, szintén független jelölt pályázik, hárman tagjai voltak az előző testületnek. A választáson a mintegy 150 lakosú község mintegy 80 választópolgára voksolhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során