Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. December 13. 16:53, hétfő | PR
Forrás: (x)

Három tipp, hogy ne fogyj ki hónap végére a pénzből

Három tipp, hogy ne fogyj ki hónap végére a pénzből

Hónap végére a magyarok többsége még most is nehezen gazdálkodja ki a normál élethez szükséges összeget.

Ennek az okát viszont nem csak a fizetésünkbe kell keresni, sokszor tovább nyújtózkodunk, mint a takarónk ér. Néhány kiadást megfogva sokkal könnyebben jöhetünk ki a hónap végére.

Ismerős helyzet, amikor már hónap végén meg kell nagyon fontolni, hogy milyen termékeket vásárolsz a boltban? Fodrászról pedig már nem is álmodozol, biztosan csak fizetés után fér bele. Hidd el, ez a szituáció több embernek ismerős Magyarországon, mint gondolnád. Most összeszedtünk három tippet, amellyel ezek a helyzetek elkerülhetőek és ezáltal könnyebb lehet a hónap vége!

1. Dohányzás

A dohányzás igazi pénzkidobás, nagyobb függőséget okozhat, mint pl. online casinó. Egy kis kitérő, miért is alakul ki a függőség? Okozója a nikotin, amely átmenetileg boldog érzetet biztosít számunkra és azt élményt keressük újra és újra. Ugyanezt érzik át azok is, akik esetleg valamilyen, az utcáról ismert droghoz nyúlnak, mint a kokain.

A Portfolio írta meg, hogy az elmúlt 5 évben bár csökkent a rendszeresen dohányosok száma, de az alkalmai dohányosok száma emelkedik, ami egy intő jel. A legfrissebb felmérések szerint is a 18-64 éves korosztályból a férfiak dohányoznak többen a nőkhöz képest, 65 év felett viszont már nincs jelentősebb különbség.

2. Ne menjünk minden nap vásárolni

Tudatos vásárlással rengeteget spórolhatunk. Minden alkalommal, amikor bemegyünk a boltba megadjuk a lehetőséget, hogy a szükséges élelmiszerek mellett más is a kosarunkba kerüljön. Talán éppen már olyan termékért indultunk el, amire nem is feltétlen van szükségünk. Tervezzük meg a vásárlást. Hetente egyszer, maximum kétszer menjünk bevásárolni, amely során tudatosan, lista alapján szerezzük be a szükséges termékeket.

Sokszor merül fel az ilyen tippek után, hogy „de hát az akció csak ezen a héten tart, e miatt muszáj élni vele és elmenni a boltba”. Az esetek többségében ilyenkor nem csak az akciós terméket vásároljuk meg vagy éppen csak azért vesszük meg, mert akciós, miközben alapvetően nem feltétlen van rá szükségünk. Ez nem csak pénzkidobás, hanem jelentősen növeljük az élelmiszer-hulladék kialakulását is.

3, Alkohol

Az alkoholok Magyarországon folyamatosan drágulnak, amelyek jelentős költséget jelenthetnek. Természetesen megvan a helye egy finom bornak péntek este, egy hosszú hét után, de a minden napos egy-egy sör mindenképp jelentős költséget jelent a kasszának, ráadásul egészségünkre is negatív hatással van. Melyik alkoholt érdemes választani, ha kis mennyiségben szeretnénk néha alkoholt inni lazítás képen vagy mert szeretnénk jól érezni magunkat?

Mi egyértelműen a vörösbort ajánlanánk. A vörösborban számos jótékony hatású vegyület található, leginkább közismert a magas antioxidáns tartalom. A vörösborban található, szervezetre gyakorolt pozitív összetevői fokozzák a nitrogén-oxid szintjét, amely az erek keresztmetszetének tágításával, az érösszehúzódások csökkentésével, amely szintén kedvező hatású a kardiovaszkuláris betegségek kifejlődése szempontjából.

Ezzel a három tippel könnyedén megspórolhatunk súlyos ezer forintokat, aminek a hónap végén nagyon fogunk örülni és juthat egy kis extra pénz kényeztetésünkre vagy vágyaink megvalósítására. A spórolás és a pénzügyi tudatosság mindenkinek érdeke!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:23, péntek | PR

Mik lehetnek a migrén piercing hatásai?

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját