Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 07. 08:41, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Három vaddisznót gázoltak el egyszerre a 10-esen

Három vaddisznót gázoltak el egyszerre a 10-esen

A baleset még vasárnap történt a 10-es úton Piliscsaba határában, de az eset kapcsán most ismét az óvatos közlekedésre hívjuk fel a közlekedők figyelmét.

Vasárnap este a 10-es úton Piliscsaba határában egy Ford három vaddisznót gázolt el egyszerre – számolt be az esetről a Pilisjászfalui Polgárőrség közösségi oldalán.

Hozzátéve, hogy személyi sérülés nem történt. A polgárőrök tisztították meg az utat az autóról letört törmelékektől, a szerencsétlenül járt vadakat pedig elszállították,

„A kocsi saját lábán távozott a helyszínről. Vonulók, Szentiván, Tinnye, Piliscsaba, Pilisjászfalu polgárőrség” – tették hozzá.

Mit kell tenni vaddal ütközéskor?

A vaddal történő ütközés közlekedési balesetnek számít, ezért az ilyen esetekhez ki kell hívni a rendőrséget. Emellett pedig értesíteni kell a helyileg illetékes vadásztársaságot. Mivel a vadállomány az állam, illetve a vadásztársaság tulajdona, így annak elvitele lopásnak minősül. A szakemberek azt tanácsolják, hogy ha a vad nem pusztult el az ütközésben és elhagyta a helyszínt, akkor készítsünk fotókat a nyomokról és kérjük ezt az eljáró rendőröktől is a későbbi karrendezés esetleges tisztázása miatt.

Ha az állat nem pusztult el, de nem hagyta el a helyszínt, akkor nem szabad hozzá közel menni, mert a sebzett vad kiszámíthatatlan.

A vadbaleseti károk megtérítésére a Polgári Törvénykönyv „veszélyes üzemek találkozásával” kapcsolatos része az irányadó. Nem vonható senki felelősségre, ha a baleset részvevői: a járművezető, illetve a vad mozgásáért felelős illetékes vadásztársaság is minden tőle megkövetelhetőt megtett a baleset elkerülése érdekében. Így mindkét fél saját maga viseli a balesetben sérült javakban okozott károkat. Ettől eltérő esetben, azonban rendőrségi vizsgálat állapítja meg a fellelősséget.

Fotók: Pilisjászfalui Polgárőrség

Korábbi cikkek:

Buszmegállóba csapódott egy ittas autós Sárisápon

Ezek érdekelték a leginkább az InfoEsztergom olvasóit 2019-ben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT