Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2020. Szeptember 22. 10:25, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Hasba lőtt egy nézőt egy lovasíjász – Elítélték – VIDEÓ

Hasba lőtt egy nézőt egy lovasíjász – Elítélték – VIDEÓ

Esztergomi történelmi rendezvényen történt 2019-ben az eset.

A foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság jogerős büntetővégzésben 2 évre próbára bocsátotta azt a lovasíjász férfit, aki az esztergomi rendezvényen íjával a lövést az indokoltnál távolabbról adta le, amely miatt a vessző a szalmabála szélén megpattant, végül a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott – közölte az ügyészség.

Kifejtve, hogy az eset 2019. augusztus 19-én Esztergomban a Bazilika melletti füves területen.

Az egyik férfi az íjjal történő lövés leadása során nem kellő gondossággal és odafigyeléssel járt el, a lövést az indokoltnál távolabbról indította el. A lövés biztonságos leadására vonatkozó szabály megszegése miatt a kilőtt nyílvessző nem a megcélzott szalmabálába fúródott, hanem annak szélén megpattant, a földön ismételten irányt változtatott, és a nézőtéren tartózkodó sértett hasfalába fúródott – tette hozzá a vádhatóság.

A sértetten a lövés miatt szerzett sérülések miatt 2019. augusztus 20-án műtéti beavatkozást végeztek, az elszenvedett sérülések 8 napon túl gyógyulók, a tényleges gyógytartam 4 hét.

Az ügyészségnek a vádiratban írt indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, a jogerőssé vált büntetővégzésben 2 évre próbára bocsátotta a gondatlan férfit.

A videó a képre kattintva érhető el!Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 11:31, csütörtök | Helyi

Nemzetközi fuvarozást vállaltak a csalók, több száz milliót zsákmányoltak

Különösen nagy kárt okozó csalás miatt az esztergomi ügyészség indítványára a bíró elrendelte a letartóztatását annak a négy férfinak, akik nemzetközi fuvarozást vállaltak, majd a rakományt jogtalanul értékesítették.

2020. Október 22. 09:13, csütörtök | Helyi

Esztergomi szereplő az RTL Klub műsorában - VIDEÓ

A sokak által is ismert Miskolczi Csabi bekerült az RTL Klub Házasodna a gazda műsorába.

2020. Október 22. 09:04, csütörtök | Helyi

Ingyenes a parkolás október 23-án!

Esztergom díjfizető övezeteiben 2020. október 23-án a parkolás díjmentes- tájékoztatott erről a Gran Parkoló Kft. csütörtökön.

2020. Október 22. 05:03, csütörtök | Helyi

24 órán keresztül lőttek - FOTÓK

A megmérettetést immár kilencedik alkalommal rendezték meg Esztergom-Kertvárosban.