Hírek
2014. Február 22. 05:00, szombat |
Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Hasnyálmirigyrákot okozhat a feldolgozott hús
Napi két szelet bacon szalonna vagy egy kolbász jelentősen megnöveli a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát - állapította meg egy svéd tanulmány, amelyről a Fox News számol be.
A kutatók számításai szerint napi mindössze 51 gramm feldolgozott hús fogyasztása, mintegy 19 százalékkal megnöveli a halálos daganatos betegség kialakulásának kockázatát.
Az étrendben meglehetősen gyakran használt feldolgozott, pácolt vagy füstölt húsok mindennapos fogyasztása rendkívül káros lehet. Ráadásul a hasnyálmirigyrákot meglehetősen nehéz diagnosztizálni. Egyrészt mert nincs rá megfelelő szűrési módszer, másrészt mert a páciensek nem veszik komolyan a tüneteket: sárgaság, hasi fájdalom, fogyás.
Fő csapás tehát ebben az esetben is a megelőzés lenne, s a tanulmány szerint ezt könnyen meg lehet tenni, csupán csökkenteni kell a feldolgozott húsok fogyasztását.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Június 05. 09:29, szerda | Belföld
A Volánbusz-jegyek már a MÁV-appból is megvásárolhatók
A Volánbusz járataira szóló menetjegyek - a busztársaság saját jegyértékesítési hálózatán kívül - már nemcsak a MÁV-Start pénztáraiban és jegykiadó automatáiban, hanem - 5 százalékos kedvezménnyel
2024. Június 05. 06:51, szerda | Belföld
Villamosenergia tárolására alkalmas erőművet adtak át Öskü mellett
Villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőművet adtak át kedden a Veszprém vármegyei Öskün, amely - Közép-Európában egyedülálló módon - hat órán keresztül képes tárolni a napenergiát.
2024. Június 05. 06:43, szerda | Belföld
Átadták a Nemzeti Összetartozás Hídját Sátoraljaújhelyen
Trianont elfelejteni nem szabad, Trianont elfelejteni nem tudjuk és Trianont elfelejteni nem akarjuk - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden Sátoraljaújhelyen, a Nemzeti Összetartozás Hídjának átadóján.