Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 15. 10:48, péntek | Helyi
Forrás: Városháza

Hasznos közhasznú munkások Esztergomban

Hasznos közhasznú munkások Esztergomban

Eddig 30 közhasznú munkás dolgozott a Városháza irányításában, elsősorban a közterületek napi tisztán tartásán, novemberben azonban számuk 60 fölé nő. Városházi közlemény!

Esztergomban a képviselő-testület által mostohán kezelt területekre, - amelyre a költségvetésben a fenntartáshoz szükséges pénznél jóval kevesebbet szavaztak meg, - érkezett segítség. A közhasznú munkáskezek a közterületek napi tisztántartására, a hulladékgyűjtő- és szelektív szigetek körülötti folyamatos takarításra, valamint a zöldfelületek gondozására lettek befogva, az elmúlt évben ezért nem okozott nagyobb gondot e feladatok ellátása az önkormányzatnak. A Munkaügyi Központon keresztül érkező, és általuk finanszírozott közhasznú munkások a hivatal irányítása mellett folyamatosan terepen vannak. Így jut a még városi kézben maradt intézményekbe, (óvodák, bölcsőde, sportcsarnok) is hasznos munkáskéz, és ezért tiszták és gondozottak a város közterületei.

Hasznos közhasznú munkások Esztergomban

A közhasznú munkások az elmúlt hetekben az elhanyagolt állapotban lévő volt Granvisus gyárban lévő önkormányzati raktárt, valamint udvart tették rendbe, kitakarították a romos Fürdő szálló épületét, és a palánk mögötti részt előkészítették arra, hogy az ingatlan jövő tavaszra ne ilyen állapotban fogadja a városba érkező vendégeket, illetve kitakarították az önkormányzati üzlethelységeket a Széchenyi téren. Közülük lett kiválasztva az az öt ember, akik egész nap a várost járva regisztrálják az azonnali intézkedést követelő eseményeket (útbeszakadás, kidőlt táblák, letört faágak, illegális hulladék, stb). Ezekről minden nap jelentést tesznek a hivatalban, így gyorsabban lehet ezentúl helyreállítani az ilyen jellegű károkat. Szintén az ő segítségükkel méri fel a hivatal a lámpaoszlopokról eltulajdonított kandeláberajtók számát, hogy a balesetveszélyes helyzetet minél előbb orvosolni tudják, valamint az eldugult csatornákat is ők segítenek feltérképezni, hogy azok tisztítása minél hamarabb megkezdődhessen.

Hasznos közhasznú munkások Esztergomban

Jó hír, hogy az eddigi 30 munkás helyett novemberben több mint 60 közhasznú dolgozót vett fel a hivatal a téli közmunka programnak köszönhetően. A foglalkoztatott munkaerő kihasználásával a városvezetés most olyan feladatmegosztást dolgozott ki, melynek keretein belül ötfős csoportok járják a várost, a lakótelepeket, zöldfelületeket, és ahol szemetet, vagy zöldhulladékot találnak, ott a náluk lévő eszközökkel (lapát, seprű, zsák) azonnal munkához látnak. Novembertől márciusig alapkompetencia fejlesztésen vesznek részt a most felvett közhasznú munkások, ezzel is segítve a későbbi munkaerő piacra kerülésüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.