Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Augusztus 04. 15:21, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/címlapfotó: pixabay

Határon átnyúló kerékpárút-fejlesztésre nyert forrást a térség

Határon átnyúló kerékpárút-fejlesztésre nyert forrást a térség

Ister-Granum kerékpáros paradicsom – Kerékpárutak fejlesztése a határon átnyúló együttműködési program keretében.

Az Ister-Granum EGTC újabb sikeres pályázattal nyert el támogatást a Szlovákia – Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. Ipolydamásd főpályázóként, Párkány várossal, és az EGTC-vel közössel építheti ki a Párkány – Helemba, illetve az Ipolydamásd – Letkés közti kerékpárutat – közölte közleményében az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás.

Hozzátéve, hogy további jó hír a régióban élők, és az ide ellátogatók számára, hogy a döntéshozók pozitívan bírálták el a Karvát - Párkánnyal összekötő, nagyobbrészt a Duna gátján futó kerékpárút megépítését is. Ennek a beruházásnak a megvalósítására a Vág – Duna Ipoly Regionális Társulás kapott támogatást. Így, ha minden a tervek szerint alakul, akkor az Ister-Granum régió központi – a Duna bal parti – részén egy - két éven belül már egybefüggő kerékpárúton lehet végigtekerni.

Az Ister-Granum részvételével megvalósuló projektnek köszönhetően kiépítésre, illetve kijelölésre kerül a Párkányt Helembával, Ipolydamásdot Letkéssel összekötő kerékpárút. Szilárd útburkolaton juthatunk el a Garam gátján a garamkövesdi autós hídig, majd a hídon átkelve a folyó bal partján folytathatjuk utunkat a gáton a vasúti híd garamkövesdi lábáig, ahonnan a jelenleg is meglévő betonúton juthatunk majd el a Helembáig vezető országútig. Helembáig a csekély forgalmú országúton haladhatunk tovább, majd egy újabb épített szakaszt követően hajthatunk át, a közeljövőben újjáépülő Ipolyhídon Ipolydamásdra. Északi irányba indulva, a folyó gátján egész Letkésig juthatunk majd el, védett útvonalon.

Az Ister-Granum EGTC 2017-ben készíttette el kerékpáros stratégiáját, amelynek célja, hogy Esztergom, és Párkány régiójában egységes kerékpáros hálózat alakuljon ki. A nyertes pályázatoknak köszönhetően jelentősen bővülhet a biztonságosan kerékpározható hálózat hossza. Az EGTC kerékpáros pihenőhelyek kialakításával, kerékpáros túraútvonalak kijelölésével, azok térképes megjelenítésével vesz részt a projektben. A jelenleg futó helyi termék hálózatunkat bővítő, és a két ország közti közlekedési kapcsolatokat bővítő komp projekt (Neszmély – Dunaradvány kompösszeköttetés megvalósítása) után, újabb fontos területen tud hozzájárulni önkormányzati társulásunk a régió fejlődéséhez.Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 07:28, kedd | Helyi

Több utcában lesz áramszünet!

Az E.ON folytatja szolgáltatásainak minősége és a biztonságos ellátása érdekében korszerűsítését.

2020. Szeptember 29. 07:23, kedd | Helyi

Nem volt jogsija az ittas motorosnak

Előállították a 48 éves férfit, aki ellen eljárás indult.

2020. Szeptember 29. 07:13, kedd | Helyi

Ökoturisztikai látogatóközpont épült Lábatlanon

Lábatlanon 290 millió forintos beruházással elkészült a település és környéke ipartörténetét és természeti értékeit bemutató ökoturisztikai látogatóközpont - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

2020. Szeptember 29. 07:09, kedd | Helyi

Nem tetszett a hangneme, ezért megverték

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik a sértett sérelmezett hangnemét veréssel torolták meg.