Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2015. November 27. 09:36, péntek | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Hatékonyabb hivatallal vág neki 2016-nak Esztergom

Hatékonyabb hivatallal vág neki 2016-nak Esztergom

Hatékonyabb hivatali szervezeti felépítéssel működik az esztergomi hivatal jövőre.

2016. január 1-től új, hatékonyabb hivatali szervezeti felépítéssel működik az esztergomi hivatal – erről az egy napirendi pontról döntött a város képviselőtestülete november 26-án. Az új struktúrában a vezetők száma csökken, az ügyintézők száma viszont jelentősen nő.

A szervezeti struktúra átalakítása kapcsán az Esztergomhoz hasonló méretű városok hivatalainak szervezeti felépítését vizsgálták meg, emellett figyelembe vették az elmúlt években a közigazgatáson belül történt jelentős átalakulásokat. Az új, kevesebb vezetői pozícióval megalkotott szervezeti struktúra áttekinthetőbb, hatékonyabb működést tesz lehetővé az alábbi ábra alapján:

Az egyes szervezeti egységek az aljegyző útján létszámigényüket jelezték, ezek részben beépültek az előterjesztésbe, kiegészülve azzal, hogy a vezetők számának csökkenése azt eredményezi, hogy a korábbi irodavezetői szint megszűnésével, az újonnan létrejövő csoportok élére csoportvezetők kerüljenek, akik az osztályvezetők általi tehermentesítés révén egyben ügyintézői feladatokat is ellátnak.

Az előterjesztés nyomán a vezetők száma a felére csökken, a vezetői szint egységes lesz, ismét lesz Jegyzői Osztály a hivatalban, megszűnnek a kabinetvezetőnek a korábbi struktúrában biztosított plusz jogkörök.

A vezetői szintek átstrukturálásával szükségessé válik a Hivatal köztisztviselőinek jogállását szabályozó új rendelet elfogadása is. Az újonnan létrejövő vezetői és ügyintézői álláshelyekre a pályázatok december hónapban kerülnének kiírásra, így a jövő évtől a hatékonyság elősegítése érdekében új struktúrában kezdheti meg a munkáját a jelenlegi 109 főről 131 fővel a Hivatal.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.