Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Március 16. 11:23, szombat | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem, MTI Fotó: Honvédelmi Minisztérium

Havazás: már javult a helyzet - 200 káreset, még 1100-an a melegedőkben

Havazás: már javult a helyzet - 200 káreset, még 1100-an a melegedőkben

Már javul a helyzet megyénk útjain, de még így is sokan várnak arra melegedőkben, hogy hazajussanak. Közel 200 káreset történt tegnap, de mindenki biztonságban van.

Március 15-e is hasonló ritmusban telt, mint az előző nap. A tűzoltó egységek erejüket megfeszítve dolgoztak mind az autópályán, mind a közutakon azért, hogy mindenki minél előbb kiszabadulhasson a hó fogságából. Az autópályán 21 óra környékén már nem volt olyan személygépjármű, kamion, melynek sofőrjét, utasát ne szállították volna melegedő helyre.
A megyei tűzoltó egységei az elmúlt 24 órában megközelítőleg 200 káresetet számoltak fel. A folyamatos munkának köszönhetően a megye közútjaink is normalizálódni látszik a helyzet, egyre kevesebb a hó fogságában lévő autó és a kint rekedtek mindegyike biztonságos helyre került.

A megnyitott melegedő helyeken jelen pillanatban 1100-an vannak, de a számuk folyamatosan csökken, ahogy indulnak haza.

„A mai nap folyamán a melegedő helyekre szállított személyeket szállítjuk vissza az autópályára, közutakra a járműveikhez, illetve a kamionokat húzzuk ki a hóból, hogy mindenki elindulhasson haza. Miután minden kamion kiszabadult az autópályáról, az Állam Autópálya Kezelő Zrt. hókotrói letakarítják a pályát, és ténylegesen megindulhat a forgalom” – nyilatkozta Stolczenberger, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Tegnapi fotók az országból!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.