Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Február 23. 07:46, szombat | Helyi
Forrás: MTI / fotó: lvp

Havazás - Nincs járhatatlan út az országban, a Dunántúlon intenzíven havazik

Havazás - Nincs járhatatlan út az országban, a Dunántúlon intenzíven havazik

Intenzíven havazik az ország nyugat-dunántúli területein, járhatatlan út vagy elzárt település nincs az országban - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombaton reggel az MTI-vel.

Közleményük szerint a közútkezelő csaknem 600 szakembere több mint 210 munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon. A folyamatos munkavégzés ellenére a csapadékkal érintett területeken több helyen is havas útszakaszokra számíthatnak a közlekedők a fő- és mellékutakon egyaránt.

A tájékoztatás szerint a Dunántúlon Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy és Veszprém megyében változó intenzitással havazik, Komárom-Esztergom és Pest megye területén elszórtan havas esőre vagy esőre kell számítani. Másutt az országban csapadékmentes az időjárás.

A fő- és mellékutak burkolata a havazásban érintett területeken többnyire havas, helyenként latyakos. Komárom-Esztergom és Pest megyében a korábbi havazás nyomán még latyakosak az alsóbbrendű utak, máshol az országban vizes, nedves a fő- és a mellékúthálózat.

A csapadékos területeken jelentősen romlottak a látási viszonyok, átlagosan 100-300 méter között alakul a belátható út hossza. Csorna, Körmend, Zalaegerszeg és Nagykanizsa térségében az intenzív havazásban 100 méter alá csökkent a látótávolság. Tatabánya környékén ködfoltok nehezítik a közlekedést, míg az Alföldön Békés megyében sűrű köd képződött az éjszaka folyamán, helyenként ott is 100 méternél kisebb a látótávolság.

A Dunántúlon tapasztalható útviszonyokra való tekintettel a közútkezelő arra kéri az autósokat, hogy fokozott óvatossággal vezessenek - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.